Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie voor een krakeling roll

Extra voeding

 1. Een krakeling is een deeg dat meestal wordt gevormd tot een knoop met drie lussen, maar het kan veel andere vormen hebben. Een krakelingrol wordt op dezelfde manier gemaakt, behalve dat het in een rol wordt gevormd. Ze zijn een specialiteit van Zuid-Duitsland en zijn volgens The German Baker nu overal in Duitsland gebruikelijk.

Bereiding

 1. Het deeg voor krakelingbroodjes is gemaakt van tarwebloem, water, suiker en gist. Het deeg wordt in de gewenste vorm gevormd en gebakken zoals andere broodsoorten. Het primaire verschil is dat een krakelingrol vervolgens wordt bedekt met een oplossing van loog en bestrooid met grof zout.

Portiegrootte

 1. Deze voedingswaarde-informatie veronderstelt dat de krakeling-rol van gemiddelde grootte is en ongeveer 3,5 gram weegt. Het is ook alleen van toepassing op de gewone krakelingrol, hoewel een krakelingrol meestal wordt beboterd voor het eten. Sommige krakelingrolletjes worden ook gebakken met kaas of andere toppings.

Calorieën

 1. Een gezouten krakeling roll heeft ongeveer 279 totale calorieën. Koolhydraten zijn goed voor 220 calorieën, vet bevat 27 calorieën en 32 calorieën komen uit eiwitten. Een gezouten krakelingrol levert ongeveer 14 procent van de dagelijkse waarde (DV) voor totale calorieën, uitgaande van een dagelijks dieet van 2000 calorieën. Een gezouten krakelingrol bevat ongeveer 360 milligram natrium. Een ons kaas op de gezouten krakelingrol voegt 113 calorieën toe. Vet is goed voor 81 van deze calorieën en eiwit is goed voor de resterende 28 calorieën.

Koolhydraten

 1. Een krakelingrol bevat ongeveer 56 gram koolhydraten, waarvan 54 gram pure koolhydraten en 2 gram verteerbare vezels. Elke gram pure koolhydraten bevat 4 calorieën, dus een krakeling roll bevat 54 x 4 = 216 calorieën uit pure koolhydraten. Elke gram verteerbare vezels bevat ongeveer 2 calorieën, dus een krakelingrol bevat 2 x 2 = 4 calorieën uit verteerbare vezels.

Fat

 1. Een krakelingrol bevat ongeveer 3 gram vet. Elke gram vet levert 9 calorieën, dus een krakeling roll heeft 3 x 9 = 27 calorieën uit vet. Onverzadigde vetten bevatten 2 gram in een krakeling roll verzadigde vetten goed voor 1 gram.

Protein

 1. Een krakelingrol heeft ongeveer 8 gram eiwit. Elke gram eiwit bevat 4 calorieën, dus een krakelingrol bevat 8 x 4 = 32 calorieën uit eiwit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407