Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie voor gefrituurde tofu

Minerale inhoud

 1. De Chinezen eten tofu sinds 200 voor Christus. Tofu, ook bekend als tahoe, is een kaasachtig product gemaakt van stremsel van sojamelk. Het is een hoogwaardig plantaardig eiwit dat de smaak aanneemt van het voedsel waarmee het wordt gemengd. Gewoon tofu bevat weinig calorieën en vet, maar als je het frituurt, verdubbel je zowel het calorie- als vetgehalte.

Calorieën

 1. Een 4 oz. portie gefrituurde tofu bevat 180 calorieën. Ter vergelijking, een 4-oz. portie stevige stevige tofu bevat 79 calorieën. Frituren tofu voegt nog eens 100 calorieën toe aan dezelfde portie. Als een meer calorierijk voedsel, kan de gefrituurde tofu ervoor zorgen dat je meer calorieën verbruikt dan je bedoeld had om je eetlust te stillen, wat op zijn beurt het moeilijker voor je maakt om een ​​gezond gewicht te behouden.

Protein

 1. Een van de voordelen van tofu is het eiwitgehalte. Het is een van de weinige plantaardige voedingsmiddelen die je lichaam van alle essentiële aminozuren voorzien, waardoor het een complete eiwitbron is die vergelijkbaar is met rundvlees of kip. Een 4-oz. portie van de gefrituurde tofu bevat 18 g eiwit. Eiwitbehoeften variëren afhankelijk van leeftijd, geslacht en activiteitenniveau, maar de meeste mannen hebben ongeveer 56 g eiwit per dag nodig en vrouwen 46 g per dag. Een portie van de gefrituurde tofu voldoet aan bijna de helft van uw dagelijkse behoeften.

Koolhydraten

 1. Tofu is geen belangrijke bron van koolhydraten, maar het helpt u wel om aan uw dagelijkse vezelbehoeften te voldoen. Een 4-oz. portie van de gefrituurde tofu bevat 4,8 g koolhydraten en 1,2 g vezels. Koolhydraten voorzien je lichaam van energie en zouden 45 tot 65 procent van je dagelijkse calorie-inname moeten leveren. Vezel is een niet-verteerbare vorm van koolhydraten die constipatie helpt voorkomen, de controle over de honger verbetert en uw risico op hartaandoeningen verlaagt. Streef naar 20 tot 37 g vezels per dag.

Fat

 1. De meeste extra calorieën in de gefrituurde tofu komen van het vet van het bakproces. Een 4-oz. portie gefrituurde tofu bevat 10 g totaal vet en 1,6 g verzadigd vet. Ter vergelijking: dezelfde portie gewone stevige tofu bevat 4,7 g totaal vet en 0,9 g verzadigd vet. Het consumeren van te veel vetrijk voedsel verhoogt uw risico op obesitas en hartaandoeningen, volgens Penn Medicine. Beperk uw vetinname tot minder dan 30 procent van uw dagelijkse calorie-inname voor gezondheid en gewichtsbeheersing.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407