Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde informatie voor kipsalade

Variabel ijzer

 1. Ah! Kip salade. Hoe kan iets dat zo goed smaakt zo slecht voor je zijn? Het mayonaise-brouwsel roept nachtmerries op van verstopping van de slagader, hartremmende cholesterol, verzadigde vetten en natrium. Verrassend genoeg kan kipsalade gezond en voedzaam zijn als het wordt gemaakt van de juiste ingrediënten. Let op wat er in het recept van je favoriete restaurant staat. Beter nog - maak kipsalade thuis om er zeker van te zijn dat het niet schadelijk is voor uw gezondheid en welzijn.

Voedingsfeiten van kip

 1. Kip bevat veel eiwitten, maar ook veel cholesterol. Kip bevat weinig natrium en is een goede bron voor bloedopbouwende vitamine B6, botversterkende fosfor en celbeschermend selenium. Een kopje in blokjes gesneden, geroosterd kippenvlees heeft ongeveer 231 calorieën; 45 calorieën komen uit vet. Deze portie levert 96 procent van de dagelijkse waarde van vitamine B3, of niacine, een energieproducent die het spijsverteringsstelsel en het zenuwstelsel helpt.

Selderij en uien

 1. Gehakte selderij en uien voegen veel voedingsvoordelen toe aan kipsalade. Deze groenten bevatten voedingsvezels en dragen bij aan een gezonde mix van vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine B6, foliumzuur, mangaan en kalium.

Mayonaise

 1. De boosdoener in kipsalade is de kruidenmayonaise, die traditioneel wordt gemaakt met eidooiers en olie. Verminderde calorieën of dieetmayonaise is een iets gezonder alternatief. Nog steeds hoog in calorieën - een kopje bevat 769 calorieën, meestal uit vet - mayonaise in het dieet bevat weinig cholesterol. De portie van 8 ounce voegt meer dan 70 procent van de dagelijkse waarden toe van vitamine E, een krachtige antioxidant, en vitamine K, een bloedstollingsmiddel. Acht gram is genoeg om een ​​kom kipsalade te maken.

Fruit en noten

 1. Veel recepten voor kipsalade vragen om gesneden appels of druiven en amandelen of walnoten. Fruit voegt extra suiker (en calorieën), voedingsvezels en vitamine C toe. Noten bevatten geen cholesterol en zitten boordevol nuttige omega-3-vetzuren en vitamine E.

Gezonde opties

 1. Er zijn veel manieren om grotere voedingsvoordelen aan kipsalade toe te voegen. Verander het cholesterolgehalte door de hoeveelheid kip in het recept te verminderen en de hoeveelheden groenten en fruit te verhogen. Gebruik yoghurtdressing in plaats van mayonaise om calorieën en vet te verlagen. Voeg krokante gehakte sla, komkommers, geraspte wortelen of alfalfa spruiten toe als extra gezondheidsverbeteraars. Kruid het met een hapje hart-gezonde cayennepeper - maar vergeet niet, een beetje gaat een lange weg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407