Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde-informatie voor Lumpfish Caviar

Nutritional Nadelen

 1. Bubbelviskaviaar is een van de minder dure soorten kaviaar, een delicatesse gemaakt van gezouten viseieren. De klompvis is een dikke, klonterige koudwatervis die vooral in de Noordelijke Stille Oceaan voorkomt, maar ook in de Noord-Atlantische en Arctische oceanen. Viseieren, roe genoemd, hebben belangrijke voedingsstoffen. De kaviaar gemaakt van ree bevat veel voedingsstoffen. Net als alle kaviaar bevat lompvis echter veel natrium en cholesterol.

Lumpfish Caviar

 1. In de Verenigde Staten wordt de klompvis niet gevangen voor zijn huid, die niet eetbaar is. De klompvis, gebruikelijk in de wateren van New England, wordt alleen gevangen om zijn reeën. De brokvis levert kleine, zwarte eieren op die zijn geclassificeerd als harde ree, dit zijn vrouwelijke eieren. Mannelijke viseieren worden zachte of witte reeën genoemd. Lumpfish ree is rood of zwart geverfd en zwaar gezouten om kaviaar te maken, meestal geserveerd als voorgerechten of hors d'oeuvres. De felrode kaviaar van de klompvis maakt een opvallende garnering. Een eetlepel rode of zwarte kaviaar met kluitvis bevat 15 calorieën.

Sodium

 1. Bubbelviskaviaar bevat meer zout dan andere soorten kaviaar. Een eetlepel portie rode of zwarte kluitviskaviaar bevat 380 milligram natrium, volgens voedingsetiketten op de verpakking. Het natriumgehalte in kaviaar van klompvis levert 16 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde voor natrium. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw vermeldt 280 milligram natrium in een eetlepel rode of zwarte kaviaar. Hoewel je lichaam wat natrium nodig heeft, raden gezondheidswerkers aan het natriumgehalte te verlagen om hypertensie en hartaandoeningen te voorkomen.

Cholesterol

 1. Forfaitaire rode en zwarte kaviaar bevat 50 milligram cholesterol, 17 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde, in een eetlepel. USDA vermeldt 94 milligram cholesterol in een eetlepel rode of zwarte kaviaar. Je lichaam gebruikt cholesterol om de gezondheid van je hersenen, cellen en zenuwen te behouden en om hormonen te creëren. Te veel cholesterol kan echter hartziekten veroorzaken. Voedingsdeskundigen raden aan om uw vetinname te verlagen om een ​​gezond cholesterolgehalte in uw bloed te handhaven.

Vitamine

 1. Kaviaar bevat 3,20 microgram vitamine B-12 in een eetlepel van 16 ons. Het lichaam heeft vitamine B12 nodig om de gezondheid van bloedcellen en zenuwcellen te behouden. B-12 helpt het lichaam om DNA aan te maken, voorkomt bloedarmoede en helpt het lichaam eiwitten te gebruiken. Het lichaam slaat vitamine B12 niet op en moet het elke dag vervangen door voedingsbronnen. Rode en zwarte kaviaar bevat ook kleine hoeveelheden vitamine A, B-6, E, D en K.

Andere voedingsstoffen

 1. De eetlepel rode of zwarte kaviaar portie bevat 1 gram eiwit, dat uw lichaam gebruikt om bijna alle delen te maken en de gezondheid van weefsels en cellen te behouden. Rode en zwarte kaviaar bevat 29 milligram kalium en 48 milligram magnesium, die belangrijk zijn voor de gezondheid van het hart en het centrale zenuwstelsel. Kaviaar heeft ook 44 milligram calcium voor de gezondheid van de botten en kleine hoeveelheden zink en ijzer. Bubbelviskaviaar heeft ook belangrijke vetzuren, die worden aanbevolen voor de gezondheid van het hart.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407