Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Italiaans rundvlees

Zelfde oorsprong

 1. Italiaanse broodjes rundvlees worden vaak gevonden in de omgeving van Chicago en worden verkocht in restaurants, waaronder Portillo's en andere broodjeszaken. De typische sandwich bestaat uit een dik wit broodbroodje, met hete, pittige gesneden rundvlees, au jus saus, gesmolten mozzarella, paprika en giardiniera. De voedingswaarde-informatie voor een typisch Italiaanse rundersandwich varieert afhankelijk van de totale portiegrootte en de verhouding en kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

Voedingswaarde-informatie

 1. Vanaf 2011 bevat een Italiaans rundersandwich van restaurantketen Portillo's in Chicago 47,1 g eiwit, 60 g koolhydraten, 27,6 g vet en 451 calorieën. Verzadigd vet maakt 10,9 g van het totaal uit; enkelvoudig onverzadigd vet vertegenwoordigt 12 g en meervoudig onverzadigd vet vormt 1 g van het totale vetgehalte. Een broodje Italiaanse rundvlees bevat 350 mg natrium, 730 mg mineraal kalium en 140 mg cholesterol.

Nutritional Voordelen

 1. Een broodje Italiaanse rundvlees is een rijke eiwitbron en voorziet in 94 procent van de dagelijkse eiwitbehoefte van de gemiddelde gezonde volwassene. Bovendien levert een enkel Italiaans rundvleesbroodje 21 procent van uw dagelijkse kaliumbehoefte. Het natriumgehalte van de sandwich is niet bijzonder hoog, omdat Italiaans rundvlees vers bereid is. Een kleine maar significante hoeveelheid voedingsvezels - 3 g, of 12 procent van de aanbevolen dagelijkse inname - zit in elke sandwich van Italiaans rundvlees.

Voedingsrisico's

 1. De potentiële gezondheidsrisico's die gepaard gaan met de regelmatige consumptie van Italiaanse rundersandwiches komen voornamelijk voort uit hun hoge vetgehalte. Elke sandwich bevat 140 mg cholesterol, wat bijna de helft is van de aanbevolen maximale dagelijkse inname voor een gezonde volwassene. Het totale vetgehalte van een enkel Italiaans rundersandwich - en het verzadigde vetgehalte - zijn beide ongeveer de helft van de voorgestelde dagelijkse maximale inname. Italiaanse rundvleesbroodjes als een vast onderdeel van uw dieet kunnen ertoe leiden dat u de maximale dagelijkse aanbevolen inname van vet, verzadigd vet en cholesterol overschrijdt, die allemaal negatieve gevolgen kunnen hebben voor uw gezondheid.

Overwegingen

 1. De voedingswaarde-informatie voor een standaard Italiaans rundvleesbroodje met Portillo-recept wordt alleen gegeven als richtlijn voor deze representatieve sandwichsamenstelling en -grootte. Sandwiches groter dan de standaardgrootte van Portillo zullen waarschijnlijk hogere waarden hebben voor elke voedingscomponent. Bovendien zullen de verhoudingen van de ingrediënten die in de sandwich worden gebruikt de voedingsgegevens wijzigen. Als u een vetarm Italiaans rundvlees wilt, kunt u de mozzarella uit de sandwich verminderen of elimineren en de totale hoeveelheid rundvlees en au jus verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407