Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Kip Quesadilla

Verstandig kiezen

 1. Je kunt eenvoudig kipquesadilla's thuis maken door een bloemtortilla te verwarmen in een koekenpan met gekookte kipfilet en witte kaas, ook wel queso blanco genoemd. Cheddar, Monterey Jack of een Mexicaanse blend-kaas werken ook. De vermelde waarden zijn voor een kip quesadilla gemaakt met een 10 inch tortilla, 1/2 kop gekookte kip en 2 ons witte kaas.

Calorieën en vezels

 1. Eén kipquesadilla bevat 527 calorieën, die zijn samengesteld uit 32 procent eiwit, 37 procent vet en 31 procent koolhydraten. Het eiwit en vet komen voornamelijk van de kip en kaas, terwijl de bloemtortilla de koolhydraten levert. Wanneer gemaakt met een witte bloemtortilla, is een quesadilla vrij vezelarm, met slechts 2,4 gram. Als je in plaats daarvan een volkoren tortilla gebruikt, neemt het vezelgehalte toe tot 5 g, wat 18 procent is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor de meeste volwassenen.

Protein

 1. Eén kipquesadilla bevat 39,6 g eiwit, wat 86 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 71 procent voor mannen oplevert. Omdat een kip quesadilla dierlijke producten bevat, is dit eiwit een compleet eiwit, omdat het alle essentiële aminozuren bevat, die je lichaam niet produceert.

Fat

 1. Een kip quesadilla bevat 21,47 g vet, waarvan 9,7 g verzadigd vet. Het Centrum voor voedingsbeleid en promotie beveelt aan om minder dan 10 procent van je dagelijkse calorieën te consumeren uit verzadigd vet, wat ongeveer 200 calorieën is voor de meeste volwassenen. Het verzadigde vet in een kip quesadilla levert 87 calorieën, dat is 43 procent van deze hoeveelheid. Eén kipquesadilla bevat ook 100 milligram cholesterol, wat 33 procent is van de maximale aanbevolen hoeveelheid per dag.

Mineralen

 1. Omdat kaas wordt gebruikt om kipquesadillas te maken, bevatten ze veel calcium. Eén quesadilla levert 43 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Eén quesadilla levert ook 74 procent van de aanbevolen hoeveelheid fosfor, wat, net als calcium, belangrijk is voor sterke tanden en botten. Eén quesadilla levert ook meer dan 20 procent van de aanbevolen hoeveelheid zink, koper en selenium. Eén quesadilla bevat 797 mg natrium, dat is 35 procent van de maximale aanbevolen hoeveelheid per dag.

Vitaminen

 1. Alle drie ingrediënten in kipquesadillas bevatten B-vitamines, dus één quesadilla biedt een grote hoeveelheid van veel van deze essentiële voedingsstoffen. Eén quesadilla levert meer dan 20 procent van de aanbevolen hoeveelheid voor thiamine, riboflavine, pantotheenzuur, B-6 en folaat. Eén quesadilla levert ook meer dan 50 procent van de aanbevolen hoeveelheid B12 en meer dan 75 procent niacine. Niacine is belangrijk voor de gezondheid van het zenuwstelsel, de bloedsomloop en de spijsvertering.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407