Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde kippendij zonder huid

Overwegingen

 1. Kipfilet zonder vel wordt vaak aanbevolen voor lijners vanwege hun hoge eiwit- en vetgehalte. Kippendijen zonder huid bieden belangrijke voedingsstoffen, zijn rijk aan eiwitten en zijn meestal vochtiger en smaakvoller dan borsten. Kippendijen kunnen een rol spelen in een gezond dieet met portiecontrole en de juiste kooktechnieken.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Honderd gram kiploze dijen zonder vel, of ongeveer 3,5 gram, bevat 209 calorieën en 10,9 gram vet. Vergelijk dit met de 165 calorieën en 3,57 gram vet in 3,5 gram kip zonder vel. In termen van verzadigd vet bevatten de dijen slechts 2 gram meer dan de borst - 3 gram versus 1 gram. Kippendijen zonder vel zijn rijk aan eiwitten, met bijna 26 gram in een portie van 100 gram. Kip bevat geen koolhydraten, vezels of suiker.

Andere voedingsstoffen

 1. Huidloze kippendijen bevatten ook vitamine A en K, evenals B6, B12, niacine, folaat en pantotheenzuur. Een portie zonder vel van 3,5 ounce biedt 7 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer. Met 29 microgram selenium leveren kippendijen zonder vel meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Kalium

 1. Huidloze kippendijen zijn volgens Drugs.com een ​​bron van kalium. Een portie van 3,5 ounce biedt 238 milligram, wat vergelijkbaar is met de hoeveelheid die wordt gevonden in mager rundvlees en pindakaas. Kalium helpt lichaamsvloeistoffen en mineralen in balans te houden om een ​​gezonde hart- en spierfunctie te bevorderen.

Waarschuwing voor cholesterol

 1. Volgens de American Heart Association is de dagelijkse aanbevolen limiet voor cholesterol 300 milligram voor mensen met een normaal niveau. Degenen met een hoog cholesterolgehalte of een cholesterolverlagende medicatie moeten dagelijks 200 milligram of minder gebruiken. Een portie zonder vel van kippen van 100 ml bevat 93 milligram cholesterol, of 1/3 tot 1/2 van het dagelijkse maximum.

Overwegingen

 1. Zonder huid kiezen is het beste omdat het helpt calorieën en vet onder controle te houden. De huid bevat nog 38 calorieën en bijna 5 gram extra vet, waarvan het grootste deel verzadigd is. Kippendijen doen het goed met vochtige, lange kooktechnieken zoals stoven en stoven. Gebruik ze in bouillon-gebaseerde soepen en chili zijn gezonde bereidingsopties, maar stoofschotels en chowders op basis van room voegen aanzienlijke calorieën en vet toe aan kippendijen zonder vel. Dijen braden is een andere manier om het calorie- en vetgehalte aanzienlijk te verhogen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407