Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Kipworst

Voorzorgsmaatregelen

 1. Je houdt van worst, maar je weet dat zo'n vetrijk vlees niet de gezondste keuze is. Dus wend je tot kippenworst en denk dat de kippenversie beter voor je moet zijn. Maar kippenworst kan ook veel vet en natrium bevatten, en de hoeveelheid varieert van merk tot merk. Het kennen van de voedingsfeiten voor kippenworst zou je moeten aanmoedigen om je merk in de supermarkt een beetje beter te onderzoeken voordat je het naar huis brengt. [! 4228 => 1130 = 2!

 1. Afhankelijk van het merk en de smaak van kippenworst, kan één schakel - die 85 gram is - tussen 140 en 180 calorieën bevatten. Ter vergelijking: dezelfde portie rundvlees of varkensworst bevat ongeveer 200 calorieën in dezelfde portie. Hoewel de kippenworst een caloriearme optie is, wordt het nog steeds beschouwd als een medium-energierijk voedsel en heeft daarom een ​​hoog caloriegehalte in vergelijking met de portiegrootte, waardoor je meer calorieën verbruikt om je te vullen.

Hoog in ongezond vet

 1. Hoewel gevogelte over het algemeen als een magere eiwitbron wordt beschouwd, bevat kippenworst veel vet en verzadigd vet. Een portie worst bevat 7 tot 12 gram totaal vet, 1,5 tot 3,5 gram verzadigd vet en 60 tot 85 milligram cholesterol. De publicatie "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010" beveelt aan dat u uw dagelijkse totale vetinname beperkt tot 20 tot 35 procent van de calorieën en verzadigd vet tot minder dan 10 procent van de calorieën. Op een dieet met 2000 calorieën betekent dat 44 tot 78 gram totaal vet en niet meer dan 22 gram verzadigd vet. Beperk bovendien het cholesterolgehalte in de voeding tot minder dan 300 milligram per dag. Als u te veel vet en vooral verzadigd vet binnenkrijgt, verhoogt uw risico op hartaandoeningen.

Rijk aan eiwitten

 1. Kipworst is een goede bron van eiwitten, met 12 tot 14 gram per schakel. De meeste Amerikanen krijgen meer dan genoeg eiwitten in hun voeding, aldus de Centers for Disease Control and Prevention. Gemiddeld hebben mannen 56 gram eiwit per dag nodig en vrouwen 46 gram. Dus één koppeling voldoet aan 20 tot 30 procent van uw dagelijkse eiwitbehoeften. Als vetrijk vlees is de kippenworst echter geen gezonde eiwitbron.

Let op het natrium

 1. Als verwerkt vlees bevat kippenworst veel natrium. De hoeveelheid natrium in één verbinding varieert van 500 tot 870 milligram. Als u te veel natrium in uw dieet binnenkrijgt, stijgt uw bloeddruk. Over het algemeen moet u uw inname beperken tot minder dan 2.300 milligram per dag. Maar als u al hoge bloeddruk heeft, ouder bent dan 51 of van Afro-Amerikaanse afkomst, moet u uw natriuminname beperken tot minder dan 1500 milligram per dag.

Variabel ijzer

 1. Kipworst is een bron van ijzer. Een link voldoet aan slechts 4 procent van de dagelijkse waarde tot maar liefst 35 procent van de dagelijkse waarde, afhankelijk van de ingrediënten. IJzergebrek is een veel voorkomend voedingsprobleem, dat volgens het Office of Dietary Supplementen 80 procent van de wereldbevolking treft. IJzer helpt zuurstof door uw lichaam te vervoeren, en niet genoeg krijgen in uw dieet kan leiden tot vermoeidheid, slechte concentratie of problemen om infecties te bestrijden. Vrouwen tussen de 19 en 50 jaar hebben 18 milligram ijzer per dag nodig, en mannen en vrouwen ouder dan 51 hebben 8 milligram per dag nodig.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407