Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde kool van cornedbeef

Een boost in eiwit

 1. Veel Amerikanen eten corned beef en kool voor St. Patrick's Day, maar dit feestelijke gerecht komt niet van het Ierse vakantiemenu. Volgens de University of Florida Health Communications zijn corned beef en kool begonnen als een Iers-Amerikaanse traditie in de vroege jaren 1900. De meeste mensen kunnen genieten van deze vakantie maaltijd als een keer per jaar traktatie, maar gezonde eters moeten een paar zorgen in gedachten houden voordat ze dit gerecht een vast onderdeel van hun menu maken.

Voeding van cornedbeef

 1. Volgens de National Nutrient Database van het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een portie gekookte cornedbeef van 3 ounce 213 calorieën, 15 gram eiwit en 16 gram vet. Van die 16 vet grammen, is 5 gram afkomstig van verzadigd vet, het type vet dat het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt en het risico op hartziekten verhoogt. De publicatie "Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010" beveelt volwassenen aan minder dan 10 procent van hun totale calorieën te consumeren uit verzadigd vet. Elke gram vet is gelijk aan 9 calorieën, dus een persoon die een gemiddeld dieet van 2000 calorieën volgt, mag niet meer dan 22 gram verzadigd vet per dag consumeren. Het eten van slechts 3 ons corned beef, ongeveer de grootte van een pak kaarten, levert 23 procent van de dagelijks aanbevolen inname van verzadigd vet voor een dieet van 2000 calorieën.

Een hoog natriumgehalte

 1. Corned beef is een gezouten vlees, dus het is ook rijk aan natrium. Een hoog natriumdieet verhoogt uw risico op hypertensie, beroerte en hartaandoeningen, en het Institute of Medicine beveelt volwassenen aan hun inname te beperken tot 2.300 milligram natrium per dag. Een portie van 3 ons corned beef bevat 827 milligram natrium, 36 procent van de dagelijkse aanbeveling van het Institute of Medicine. Zelfs als u geen risicofactoren voor hoge bloeddruk of hartaandoeningen heeft, beperkt u uw inname van corned beef tot speciale gelegenheden. Een studie uit 2010 van de Harvard School of Public Health ontdekte dat mensen die vlees aten of verwerkten regelmatig een 42 procent hoger risico op hartaandoeningen hadden dan mensen die dit vlees niet vaak aten.

Voeding van kool

 1. Laag in calorieën en rijk aan vitamines, kool biedt een smakelijke en nutritionele toevoeging aan uw feestelijke Ierse maaltijd. Een kop gekookte kool bevat slechts 34 calorieën en vrijwel geen vet. Een vezelrijk dieet helpt het cholesterolgehalte te beheersen, de bloedsuikerspiegel te stabiliseren en een gezonde spijsvertering te bevorderen. Eén kopje kool biedt 3 gram vezels, tussen 7 procent en 12 procent van de dagelijkse aanbeveling van 25-38 gram voor volwassenen. Kool bevat veel vitamine C, een antioxidantvitamine die een gezond immuunsysteem bevordert, en 1 kopje gekookte kool biedt bijna het dubbele van de dagelijkse aanbeveling van vitamine K. Je lichaam heeft vitamine K nodig voor bloedstolling, maar mensen die bloedverdunnen medicijnen moeten de inname van voedingsmiddelen met veel vitamine K beperken. Als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt, neem dan contact op met uw arts voordat u kool eet bij uw maaltijd.

Kookmethode telt

 1. Kool maakt een bijgerecht met weinig calorieën, maar sommige kookmethoden zijn gezonder dan andere. Volgens de Family Health Guide van Harvard Medical School zorgt kokende groenten ervoor dat de in water oplosbare vitamines in het water uitlogen, maar microgolf- of stomende groenten helpen deze voedingsstoffen te behouden. Boter voegt verzadigd vet toe aan uw bijgerecht van kool, dus vervang in plaats daarvan een hart-gezond vet, zoals olijfolie. Als je kool met cornedbeef serveert, voeg dan geen extra zout toe aan je koolschotel. Volgens de Academie voor voeding en diëtetiek bevat 1 theelepel zout 100 procent van de dagelijkse aanbeveling van natrium voor een gezonde volwassene. Verwijder het zout en breng je kool op smaak met je favoriete natriumarme kruiden, zoals zwarte peper, rode peper, knoflook en laurierblaadjes.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407