Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde maanzaad

Alternatieven

 1. Papaverzaad wordt over de hele wereld verbouwd en gebruikt als een populair ingrediënt bij het koken, met name in bakproducten, en aardappel-, noedel- en groentegerechten. Deze kleine zaadjes bevatten meer voedingswaarde dan hun grootte zou kunnen aangeven. Zelfs in kleine hoeveelheden zijn ze een goede bron van eiwitten, voedingsvezels en mineralen.

Definitie

 1. Papaverzaadjes komen van de papaverbloem. De zaden kunnen leiblauw of gebroken wit zijn, maar beide variëteiten zijn vergelijkbaar van smaak. Bij het koken kunnen ze worden geroosterd en in hun geheel of in een pasta worden gepureerd en als vulling worden gebruikt. Hoewel morfine van nature in de zaaddozen van sommige papavers wordt aangetroffen, geven theepicenter.com volgens de theepicenter.com de "Westerse planten weinig opium en de latex die het medicijn levert, is afwezig tegen de tijd dat de bloem rijpt."

Overwegingen

 1. Het berekenen van de voeding die u verkrijgt door één appel te eten, is eenvoudiger dan het berekenen van de hoeveelheid maanzaad die u hebt geconsumeerd als ze maar één ingrediënt in een gerecht zijn. Bijvoorbeeld, een recept voor maanzaadmuffins vraagt ​​om 1 1/2 eetlepels maanzaad in een beslag dat 12 muffins oplevert. Dit vertaalt zich in ongeveer 1/2 theelepel zaden in elke muffin.

Basisvoeding

 1. Een halve theelepel maanzaad bevat 7 calorieën, 0,25 gram eiwit, 0,58 gram vetten en 0,39 gram koolhydraten. Papaverzaad levert ook 7 procent van de dagelijkse waarde van voedingsvezels. Een portie van 1/2 theelepel maanzaad bevat ook 0,3 trams vezels. Hoewel ze relatief veel vetten bevatten, bevatten ze ook de hart-gezonde vetzuren: 1 eetlepel bevat omega-3 op 0,02 gram en omega-6 op 2,48 gram.

Vitaminen

 1. Papaverzaad is geen sterke bron van vitamines. Een eetlepel bevat thiamine bij 5 procent van de DV en foliumzuur bij 2 procent van de DV. Ze hebben kleine hoeveelheden riboflavine en vitamine B-6 bij 1 procent van de DV en sporen van vitamine C, niacine en pantotheenzuur.

Mineralen

 1. Papaverzaad is een goede bron van veel mineralen. Je krijgt 29 procent DV van mangaan en 13 procent DV van calcium uit 1 eetlepel maanzaad. Ze leveren ook magnesium en fosfor met 8 procent DV, koper met 7 procent DV, ijzer en zink met 5 procent DV en kalium en selenium met 2 procent DV.

Vergelijking

 1. Een portie van 1 theelepel heeft slechts 14 calorieën, maar biedt nog steeds 1 procent DV eiwit en 2 procent DV voedingsvezels. De hoeveelheid vitamines daalt, waarbij thiamine de enige is die in een significante hoeveelheid wordt gevonden bij 2 procent DV. Maar u ontvangt nog steeds 9 procent DV van mangaan en 4 procent DV van calcium en 1 tot 2 procent DV van alle andere mineralen die hierboven worden vermeld.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407