Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde omelet met vier eieren

Zijn er bijwerkingen?

 1. Als u naar een restaurant gaat en een omelet met vier eieren bestelt, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoeveel schade het aan uw dieet toebrengt. Hoewel eieren veel cholesterol bevatten, bevatten ze ook voedingsstoffen die goed zijn voor u en uw gezondheid. Als je de voedingswaarde-informatie voor je omelet met vier eieren kent, kun je je dieet aanpassen zodat je het kunt gebruiken.

Omelet Calorieën

 1. Als maaltijd is een omelet met vier eieren een redelijk caloriearme optie, met 376 calorieën in een portie. Natuurlijk, als je kaas of vlees aan je omelet toevoegt, het in veel boter kookt en toast of hash browns als kant toevoegt, tellen de calorieën op. Volgens de 'Dieetrichtlijnen voor Amerikanen, 2010' consumeren de meeste Amerikanen elke dag een buitensporig aantal calorieën. Als u het aantal calorieën in de omelet kent, kunt u uw calorie-inname in evenwicht houden, waardoor u uw gewicht beter kunt beheersen.

Hoog in eiwitten

 1. De omelet met vier eieren is een eiwitrijk voedingsmiddel, met 26 gram eiwit per portie. Hoewel de eiwitbehoeften variëren, beveelt de raad voor voedsel en voeding van het Institute of Medicine aan dat vrouwen 46 gram per dag moeten krijgen en mannen 56 gram. Eén omelet met vier eieren voorziet in ongeveer de helft van uw dagelijkse eiwitbehoefte. Als een dierlijke eiwitbron voorziet de omelet je lichaam ook van alle essentiële aminozuren, waardoor het een hoogwaardige eiwitbron is.

Hoog in vet en cholesterol

 1. Zoals je misschien al vermoedt, bevat de omelet met vier eieren ook veel vet en cholesterol. Een portie bevat 28 gram totaal vet, 8 gram verzadigd vet en 764 milligram cholesterol. Volgens de voedingsrichtlijnen van 2010 moet u uw inname van cholesterol beperken tot minder dan 300 milligram per dag. Maar als het gaat om cholesterol en de gezondheid van het hart, is het niet het cholesterol in de eieren waar je je zorgen over moet maken, het is het verzadigde vet. Hoge inname van verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed meer dan cholesterol in de voeding. Beperk uw dagelijkse inname van verzadigd vet tot minder dan 10 procent van de calorieën voor een betere gezondheid.

Rijk aan vitamines en mineralen

 1. Eieren zijn een goede bron van een aantal vitamines en mineralen die u nodig heeft om gezond te blijven, waaronder ijzer, B-vitamines en vitamine D. IJzer is een mineraal dat hemoglobine maakt en zuurstof naar uw spieren transporteert en weefsels. Als u niet genoeg ijzer in uw dieet krijgt, kan dit leiden tot bloedarmoede door ijzertekort. De B-vitamines helpen het voedsel dat je eet in energie om te zetten. Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die uw lichaam helpt calcium op te nemen en is essentieel voor de gezondheid van de botten. [! 5571 => 1130 = 5!Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407