Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde paarse erwten

Beans Vs. Dierlijke eiwitten

 1. Paarse erwten zijn een soort erwten die te maken hebben met erwten met zwarte ogen die rijk zijn aan vezels en vetvrij zijn. Als je atletisch bent, kunnen paarse doperwten gunstig zijn, omdat ze ook rijk zijn aan koolhydraten. Hoewel paarse doperwten enkele voedingsvoordelen bieden, zijn ze niet ideaal voor alle dieetplannen en bevatten ze weinig vitamines en mineralen. Paarse erwten worden bevroren, ingeblikt en vers verkocht.

Calorieën

 1. Paarse erwten bevatten relatief weinig calorieën, want een half kopje bevat 90. Dit bedrag omvat 4,5 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van 2000. Omdat ze weinig calorieën bevatten, kunnen paarse erwten geschikt zijn om op dieet te zijn. Je kunt de calorieën in de halve kop paarse romige erwten verbranden door ongeveer negen minuten joggen.

Koolhydraten

 1. Paarse erwten zijn voornamelijk een bron van koolhydraten, omdat elke portie van een half kopje 19 g bevat. Dit is 3 g meer koolhydraten dan een half kopje zwarte ogen erwten bevat. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van je lichaam, dus paarse erwten kunnen helpen bij je atletische inspanningen.

Fiber

 1. Paarse erwten zijn rijk aan voedingsvezels, met 5 g in elke portie van een half kopje. Voedingsvezels zijn een essentiële voedingsstof die u kan helpen uw cholesterolgehalte te beheersen en kan helpen bij een dieet, omdat het gevoelens van volheid bevordert.

Protein

 1. Paarse erwten zijn rijk aan eiwitten, waarbij elke halve kop 6 g levert, zoveel als één ei biedt. Eiwit is essentieel voor het opbouwen van spieren en het verhogen van uw eiwitinname kan ook helpen bij het afvallen.

Vitaminen en mineralen

 1. Paarse erwten zijn niet rijk aan vitamines en mineralen, maar elke halve kop bevat wel 10 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer en 2 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407