Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Rainbow Chard

Stap 3

 1. Regenboogsnijbiet is de algemene naam die wordt gebruikt om snijbiet te beschrijven met een verscheidenheid aan felgele, rode, oranje en paarse stelen in elke bos. Met een identieke smaak en vergelijkbare voeding als de meer gebruikelijke snijbiet met groene steel, vaak snijbiet genoemd, kan regenboogsnijbiet rauw in salades worden gegeten, gestoofd of toegevoegd aan soepen, stoofschotels of gratins. Bewaar verse regenboogsnijbiet in de koelkast en gebruik deze binnen vier dagen.

Vrijwel vetvrij

 1. Een portie gekookte regenboogbiet van 1 kop bevat 35 calorieën. Slechts ongeveer 1,3 van deze calorieën - slechts 3,7 procent van het totale calorische gehalte in een portie - wordt bijgedragen door 0,14 gram vet van de groente. Gekookte regenboogsnijbiet heeft een kleine hoeveelheid verzadigd vet - ongeveer 0,02 gram per portie - en bevat geen cholesterol. Het heeft ook een kleine hoeveelheid hart-gezonde meervoudig en enkelvoudig onverzadigde vetten.

Uitstekende bron van voedingsvezels

 1. Rainbow snijbiet heeft 7,23 gram koolhydraten per gekookt kopje. Van deze hoeveelheid bestaat 3,7 gram uit voedingsvezels. Het consumeren van een gekookt kopje regenboogsnijbiet levert 19- tot 30-jarige mannen bijna 11 procent van hun dagelijkse vezelbehoefte, 31- tot 50-jarige mannen met 12 procent van hun behoeften en mannen ouder dan 51 met 13 procent van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vrouwen van 19 tot 30 jaar zouden 13 procent van hun ADH ontvangen uit een portie regenboogsnijbiet, terwijl vrouwen tussen 31 en 50 jaar 15 procent van hun zouden krijgen. Oudere vrouwen zouden 17 procent van hun ADH ontvangen. Eenvoudige suikers dragen ongeveer 1,9 gram koolhydraten bij aan het totaal van de regenboogsnijbiet per portie.

Uitstekende manier om vitamine A en K te krijgen

 1. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A is 900 microgram voor een man en 700 microgram voor een vrouw. Met 536 microgram vitamine A in elke gekookte beker kan een portie snijbiet ongeveer 60 procent van de ADH van een man en 76 procent van een vrouw leveren. Rainbow snijbiet is zelfs rijker aan vitamine K: elke portie van 1 kop heeft 573 microgram vitamine K, meer dan 100 procent van de vereiste dagelijkse inname van de vitamine voor zowel mannen als vrouwen. Vitamine C en vitamine E zijn ook in hoge concentraties aanwezig in regenboogsnijbiet.

Boordevol ijzer

 1. Elke portie gekookte regenboogsnijbiet van 1 kop bevat ongeveer 4 gram ijzer, of 22 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor vrouwen en 50 procent van de vereiste per dag voor mannen. Je kunt de hoeveelheid ijzer die je uit regenboogsnijbiet absorbeert verhogen door het te combineren met een rijke bron van vitamine C. Probeer gesneden regenboogsnijbiet in groentesoepen met wortels en tomaten te roeren of een salade met snijbietbladeren met oranje segmenten te bedekken. Magnesium, mangaan en koper zijn andere mineralen die regenboogsnijbiet in hoge concentraties levert.

Vol met fytochemicaliën

 1. Een studie uit 2009 gepubliceerd in "Food, Agriculture and Environment" meldde dat snijbiet een rijke bron is van polyfenolen, antioxidanten die het risico op hartaandoeningen, kanker, diabetes, osteoporose en degeneratieve neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Om de hoogste hoeveelheid polyfenolen te krijgen, gooit u de heldere stengels van de regenboogbiet niet weg wanneer u de groente bereidt. Uit een studie uit 2013 bleek dat de diepst gekleurde delen van groene bladgroenten zoals snijbiet de hoogste polyfenol- en antioxidantactiviteit hebben.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407