Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Rode Quinoa

Vitaminen en mineralen

 1. Rode quinoa, oorspronkelijk een hoofdbestanddeel van de Inca's, heeft het hoogste eiwitgehalte van alle granen. Quinoa heeft een delicate smaak, een knapperige textuur en is er in vele soorten, waaronder wit, zwart en rood. Rode quinoa is ook rijk aan essentiële mineralen en vitamines en is glutenvrij. Volgens de USDA National Nutrient Database, die een volledig voedingsprofiel biedt, heeft 1 kop gekookte rode quinoa 222 calorieën. Geniet van rode quinoa in salades, soepen of als een licht, donzig bijgerecht.

Protein

 1. Rode quinoa en alle soorten quinoa bevatten volledig eiwit, wat betekent dat het alle negen essentiële aminozuren in de juiste verhoudingen heeft. Je hebt een voorraad aminozuren uit eiwitten in je dieet nodig om de groei en het herstel van weefsels en organen te ondersteunen. Een kopje gekookte rode quinoa heeft 8,14 gram eiwit. De hoeveelheid eiwitten die dagelijks wordt aanbevolen door het Institute of Medicine is 46 gram voor vrouwen en 56 gram voor mannen.

Fiber

 1. Een vezelrijk dieet bevordert de gezondheid van het hart en de spijsvertering en regelt de bloedglucose- en insulineconcentraties. Een portie gekookte quinoa van 1 kop levert 5,2 gram voedingsvezels. Het Institute of Medicine beveelt mannen aan dagelijks 38 gram vezels te consumeren en vrouwen 25 gram.

Foliumzuur

 1. Foliumzuur, ook bekend als vitamine B9, is een in water oplosbare vitamine die essentieel is voor onderhoud en productie van nieuwe cellen en voor DNA- en RNA-synthese. Een kopje rode quinoa levert 78 microgram folaat. Volgens het Institute of Medicine hebben volwassenen dagelijks 400 microgram folaat nodig. Adequate inname van foliumzuur bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd vermindert het risico op aangeboren afwijkingen.

Iron

 1. U hebt ijzer in uw dieet nodig voor de productie van nieuwe rode bloedcellen en voor bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme. Een portie gekookte rode quinoa van 1 kop levert 2,76 milligram ijzer. Het Institute of Medicine beveelt dagelijks 8 milligram ijzer aan voor mannen en 18 milligram voor vrouwen. Het type ijzer dat in plantaardig voedsel zoals quinoa wordt aangetroffen, wordt beter opgenomen wanneer het wordt geconsumeerd met voedsel dat rijk is aan vitamine C, zoals broccoli of tomaten.

Zinc

 1. Zink is nodig voor de functie van bijna 100 enzymen en speelt een structurele rol in celmembranen. Een kopje gekookte rode quinoa levert 2,02 milligram zink. De hoeveelheid dagelijks zink die wordt aanbevolen door het Institute of Medicine is 8 milligram voor vrouwen en 11 milligram voor mannen. Zink is ook essentieel voor een goede werking van het immuunsysteem.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407