Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde Schoudervarkensvlees

Vitaminen en mineralen

 1. Varkensschouderbesnoeiingen die je vaak vindt in een vleeswinkel of in de slagerij van je supermarkt zijn onder andere armpicknick, armgebraad, armbiefstuk, mes Boston gebraden, mesbiefstuk, gerookte hele picknick, gerookte schouderrol en varkenshokken. De schouderpicknick met varkensvlees is in wezen de hele schouder. Alle andere schouderwonden komen van de picknick. Varkensschoudervoedingsinformatie zal enigszins variëren tussen de sneden en, in soortgelijke sneden, zal afhangen van of het vlees al dan niet is genezen of gerookt. Volgens het onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Landbouw weerspiegelen de huidige voedingsanalyses voor varkensbesnoeiingen een significante daling van het vetgehalte van vlees van varkens vanaf het begin van de jaren negentig.

Calorieën

 1. Een portie van 100 gram (g) verse rauwe varkensschouder, die iets meer dan 3 gram is, levert 186 calorieën. Zestig procent van deze calorieën komt uit vet en de andere veertig procent komt uit eiwitten. (Vlees bevat geen koolhydraten.)

Vetcholesterol

 1. Varkensschouder wordt niet beschouwd als een van de magerdere stukken varkensvlees, omdat deze enigszins vet- en verzadigd vet bevat. Een portie van 100 g bevat 12 gram totaal vet, wat 19 procent is van de dagelijkse waarde (DV) die wordt aanbevolen door de Amerikaanse Food and Drug Administration. De portie van dezelfde grootte bevat 4 g verzadigd vet, dat is 22 procent van de DV voor verzadigd vet en 62 milligram (mg) cholesterol, dat is 21 procent van de DV voor cholesterol. Deze portie varkensschouder bevat ook meer dan 5 g enkelvoudig onverzadigd vet en 61 mg omega-3-vetzuren, die beide als gezonde vetten worden beschouwd.

Protein

 1. Varkensschouder is een uitstekende bron van dierlijke eiwitten, met 17,4 g of 35 procent van de DV in een portie van 100 g rauw, vers vlees. Net als alle andere soorten vlees, heeft varkensschouder een hoge aminozuurscore, wat betekent dat het alle aminozuren levert die nodig zijn om volledige of hoogwaardige eiwitten in het lichaam te vormen.

Vitaminen Mineralen

 1. Varkensschouder is een belangrijke bron van de B-vitamines thiamine, riboflavine, niacine en B6 en is ook een goede bron van vitamine B12. Deze vitamines helpen het lichaam macronutriënten zoals vet en koolhydraten te metaboliseren voor energie. Een portie van 100 g rauwe varkensschouder levert 0,5 mg of 35 procent van de DV voor thiamine, 0,5 mg of 24% van de DV voor vitamine B6, 0,4 mg of 21% voor riboflavine, 4,2 mg of 21% voor niacine en 0,9 microgram (mcg) of 15% voor vitamine B12.

 2. De belangrijkste mineralen geleverd door varkensschouder zijn selenium, zink en fosfor. Een portie van 100 g levert 26,2 mcg of 37 procent van de DV voor selenium, 3,1 mg of 21 procent van de DV voor zink en 190 mg of 19% van de DV voor fosfor. Varkensschouder draagt ​​ook kleine hoeveelheden ijzer, magnesium en kalium bij aan het dieet.

 3. Varkensschouder is een belangrijke bron van de B-vitamines thiamine, riboflavine, niacine en B6 en is ook een goede bron van vitamine B12. Deze vitamines helpen het lichaam macronutriënten zoals vet en koolhydraten te metaboliseren voor energie. Een portie van 100 g rauwe varkensschouder levert 0,5 mg of 35 procent van de DV voor thiamine, 0,5 mg of 24% van de DV voor vitamine B6, 0,4 mg of 21% voor riboflavine, 4,2 mg of 21% voor niacine en 0,9 microgram (mcg) of 15% voor vitamine B12.

 4. De belangrijkste mineralen geleverd door varkensschouder zijn selenium, zink en fosfor. Een portie van 100 g levert 26,2 mcg of 37 procent van de DV voor selenium, 3,1 mg of 21 procent van de DV voor zink en 190 mg of 19% van de DV voor fosfor. Varkensschouder draagt ​​ook kleine hoeveelheden ijzer, magnesium en kalium bij aan het dieet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407