Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van biefstukhersenen

Kip voor gezondheid van het hart

 1. Je ziet het misschien niet vaak in je plaatselijke supermarkt, maar koeienbreinen worden al sinds het begin van de 20e eeuw in Amerika geconsumeerd, volgens 'The Boston Cooking-School Cook Book'. De hersenen - die gebakken, gebakken of gekookt gegeten kunnen worden - zitten boordevol voedingsstoffen en helpen je meer mineralen, vitaminen, eiwitten en gezond vet te consumeren. Runderhersenen hebben echter ook enkele nadelen op voedingsgebied en kunnen in sommige gevallen een ernstig gezondheidsrisico vormen.

Eiwitten en gezond vet

 1. Runderhersenen bieden voedingswaarde mede dankzij het eiwit- en gezonde vetgehalte. Elk portie van 4 ounce rundvlees bevat 12,3 gram eiwit - ongeveer een vijfde van de aanbevolen eiwitinname voor een gemiddelde persoon van 150 pond, volgens de Iowa State University Extension. Dit eiwit helpt je lichaam gezonde spieren te behouden en speelt ook een rol bij de immuunfunctie. Runderhersenen bevatten ook docosahexaeenzuur, of DHA - een soort omega-3-vetzuur. Omega-3-vetzuren verminderen uw risico op hart- en vaatziekten en bevorderen ook een gezonde hersenfunctie. Elk portie van 4 ounce rundvlees bevat ongeveer 1 gram DHA.

Minerale inhoud

 1. Het mineraalgehalte van runderhersenen draagt ​​ook bij aan de voedingswaarde. Het dient als een bijzonder rijke bron van selenium en koper. U hebt koper nodig om uw cellen te helpen energie te produceren, evenals om uw bindweefsels te versterken en uw immuunsysteem te behouden. Als antioxidant houdt selenium uw weefsels gezond door schade door giftige vrije radicalen te voorkomen. Net als koper draagt ​​het ook bij aan de gezondheid van uw immuunsysteem. Elk portie van 4 ounce rundvlees bevat een kopergehalte van 324 microgram en een seleniumgehalte van 24 microgram. Dit levert 44 procent van uw dagelijkse aanbevolen seleniuminname en 36 procent van uw aanbevolen dagelijkse inname van koper.

Vitamine-gehalte

 1. Runderhersenen bevatten ook nuttige vitamines en dienen als een bijzonder goede bron van vitamine B-5 en B-12. De vitamine B-5 uit uw dieet ondersteunt uw metabolisme, helpt u voedsel om te zetten in energie en speelt een rol bij de productie van hormonen. Vitamine B-12 helpt u bij het synthetiseren van DNA, speelt een rol bij de gezondheid van het zenuwstelsel en ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe rode bloedcellen. Een portie runderhersenen bevat 2,3 milligram B-5 of pantotheenzuur - 46 procent van uw aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het biedt ook 11 microgram vitamine B-12 - meer dan je hele dagelijkse B-12-behoefte.

Gezondheidsproblemen

 1. Hoewel runderhersenen enige voedingswaarde hebben, brengt het ook enkele ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Runderhersenen die zijn geïnfecteerd met boviene spongiforme encefalitis - beter bekend als 'gekke koeienziekte' - kunnen een ernstig gezondheidsrisico vormen en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, een dodelijke neurodegeneratieve aandoening, veroorzaken. Runderhersenen worden ook geladen met cholesterol. Een enkele portie bevat 3,401 milligram cholesterol, of meer dan 10 keer de aanbevolen dagelijkse limiet, volgens het National Cholesterol Education Program. Cholesterol uit uw dieet kan het niveau van schadelijk cholesterol in uw bloedbaan verhogen, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor cholesterol in de voeding, dus het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte, zoals runderhersenen, kan uw gezondheid regelmatig negatief beïnvloeden.

 2. Hoewel runderhersenen enige voedingswaarde hebben, brengt het ook enkele ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. Runderhersenen die zijn geïnfecteerd met boviene spongiforme encefalitis - beter bekend als 'gekke koeienziekte' - kunnen een ernstig gezondheidsrisico vormen en de ziekte van Creutzfeldt-Jakob veroorzaken, een dodelijke neurodegeneratieve aandoening. Runderhersenen worden ook geladen met cholesterol. Een enkele portie bevat 3,401 milligram cholesterol, of meer dan 10 keer de aanbevolen dagelijkse limiet, volgens het National Cholesterol Education Program. Cholesterol uit uw dieet kan het niveau van schadelijk cholesterol in uw bloedbaan verhogen, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor cholesterol in de voeding, dus het consumeren van voedingsmiddelen met een hoog cholesterolgehalte, zoals runderhersenen, kan uw gezondheid regelmatig negatief beïnvloeden.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407