Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van botersla

Voordelen van de vezel

 1. Botersla is een verscheidenheid aan kropsla, bekend om zijn gladde, losjes gebundelde, zachte bladeren. Vanwege zijn delicatesse wordt deze veldsla vaak bewaard in plastic bakjes in supermarkten om het te beschermen tegen onbedoelde kneuzingen. Nuttig in een aantal gerechten, botersla is rijk aan voedingsstoffen en kan gemakkelijk worden toegevoegd aan salades, sandwiches en wraps. De delicate bladeren kunnen ook worden gebruikt om ander voedsel te verpakken, waardoor een koolhydraatarme verpakking ontstaat die rijk is aan voedingsstoffen.

Make-up van Macronutrient

 1. Omdat botersla vaak vrij klein is, kunt u ervoor kiezen om de hele kop te gebruiken voor een salade ter grootte van een maaltijd. Als alternatief kun je de sla mengen met andere soorten groenten of bladgroenten. Een portie van 1 kop gesneden boter sla bevat slechts 21 calorieën per portie. Met minder dan een halve gram vet, 3,63 gram koolhydraten, 0,74 gram eiwit, 1,53 gram suikers en slechts 8 milligram natrium, is botersla een vetarme, caloriearme, natriumarme voedselkeuze die toch rijk aan andere voedingsstoffen.

Bron vitamine A

 1. Een portie gesneden botersla van 1 kop bevat 91 microgram vitamine A per portie. Als antioxidant helpt vitamine A je lichaam zichzelf te beschermen tegen schade door giftige stoffen in het milieu en vrije radicalen. Een in vet oplosbare vitamine, vitamine A is noodzakelijk om een ​​gezonde huid, zachte weefsels, slijmvliezen, tanden en botten te produceren en te behouden. Volgens MedlinePlus is de aanbevolen hoeveelheid voor vitamine A voor volwassen mannen van 14 jaar en ouder 900 microgram, terwijl voor vrouwen het bedrag 700 microgram is.

De stollingsvitamine

 1. Vitamine A, ook bekend als de stollingsvitamine, is essentieel voor de vorming van stolsels in uw bloed en kan helpen om gezonde, sterke botten te behouden - vooral bij ouderen. De dagelijkse behoefte aan vitamine K wordt meestal bereikt via een dieet, en bladgroenten zoals botersla zijn rijk aan vitamine K. Een portie gehakte botersla met 1 kop bevat meer dan 56 microgram vitamine K. De aanbevolen inname via de voeding voor kalium voor volwassenen ouder dan 19 is 90 microgram.

Fosfor vullen

 1. Fosfor kan in elke cel in je lichaam worden gevonden en vanwege zijn prevalentie maakt het 1 procent van je hele lichaamsgewicht uit. Fosfor wordt voornamelijk gebruikt om gezonde botten en tanden te produceren en te behouden. Het helpt je lichaam ook om koolhydraten en vetten te gebruiken, en ondersteunt je nieren, waardoor je spieren samentrekken, je hart normaal gaat kloppen en helpt bij de basiszenuwfunctie. Een portie gehakte botersla van 1 kop bevat 33 milligram fosfor per portie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fosfor voor volwassenen is 700 milligram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407