Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Brie Cheese

B Vitaminen

 1. Brie-kaas, "The Queen of Cheeses" genoemd, is een zachte kaas gemaakt van koemelk. De meeste kazen met het label Brie, verkrijgbaar bij uw plaatselijke supermarkt, zijn gepasteuriseerd, hoewel rauwe melkvariëteiten verkrijgbaar zijn bij speciale kaaswinkels en via internet. Als je Brie met rauwe melk wilt, jonger dan 60 dagen, moet je Frankrijk bezoeken of zelf maken; de Amerikaanse wetgeving verbiedt echter de verkoop van verse, ongepasteuriseerde kaas.

Basisvoeding

 1. Een 1 oz. portie Brie-kaas bevat 94,9 calorieën, evenals 7,9 g vet. Deze kaas is vrij vetrijk; 75 procent van de calorieën komt uit deze macronutriënt. Idealiter zou niet meer dan 20 tot 35 procent van uw dagelijkse totale calorieën uit vet moeten komen om overgewicht te voorkomen. U moet ook uw verzadigde vet, het "slechte" type vet, inname beperken tot niet meer dan 15 g per dag. Meer dan de helft van het vet in Brie-kaas is afkomstig van verzadigd vet: 4,9 g per ons. Te veel verzadigd vet in uw dieet kan uw risico op hart- en vaatziekten verhogen. Hoewel je niet veel koolhydraten krijgt in een ons Brie-kaas - 0,1 g - dient het als een bron van eiwitten. Een 1 oz. portie Brie levert 5,9 g eiwit, of 10,5 tot 12,8 procent van de 46 tot 56 g aanbevolen voor dagelijkse consumptie door het Institute of Medicine.

Vitaminen

 1. Brie-kaas dient als een goede bron van vitamines B-12 en B2. Een ons Brie geeft je 8,7 procent van de vitamine B12 die je dagelijks nodig hebt, een voedingsstof die van vitaal belang is voor de gezondheid van je zenuwen en rode bloedcellen. Zonder voldoende vitamine B12 in uw dieet, kunt u last hebben van verschillende neurologische en psychologische problemen, waaronder spierzwakte, incontinentie, dementie en stemmingswisselingen. Vitamine B2, ook bekend als riboflavine, wordt ook gevonden in Brie-kaas. Er is 7,8 procent van de dagelijkse aanbevolen waarde per 1 oz. portie. Deze vitamine biedt bescherming tegen schade door vrije radicalen.

Mineralen

 1. Eén ons Brie-kaas levert ongeveer 5 procent van het selenium en fosfor dat uw lichaam elke dag nodig heeft. Selenium in uw dieet dient als antioxidant en voorkomt schade door milieu- en vrije radicalen. De fosfor in Brie-kaas is belangrijk voor je botten en tanden; het helpt ook afval uit uw nieren te verwijderen.

Overwegingen

 1. Brie-kaas bevat veel natrium - 178,6 mg per ounce. Dit is 8 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium van 2.300 mg. Het consumeren van teveel natrium draagt ​​regelmatig bij aan uw kans op het ontwikkelen van hoge bloeddruk en Amerikanen nemen vaak meer dan het dubbele van de voorgestelde hoeveelheid in, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407