Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Buttered Toast

Gezondheidsproblemen met de Daniel Fast

 1. Er zijn maar weinig comfortvoedsel dat rustiger is dan een hete boterham met boter, die elk ontbijt op kan vrolijken of op elk moment van de dag als snack kan dienen. Niet alle soorten toast zijn echter qua voedingswaarde vergelijkbaar. Om de gezondste keuze te maken, kies je voor een volkoren variëteit en beperk je de hoeveelheid boter die je verspreidt wanneer je brood uit de broodrooster springt. MyPlate kan u helpen beslissen welke toast de minste hoeveelheid calorieën bevat.

Voedingswaarden

 1. Een grote snee brood biedt een vergelijkbaar aantal calorieën, of het nu is gemaakt van geraffineerde witte bloem of volkorenmeel, maar de andere voedingscomponenten kunnen behoorlijk verschillen. Volgens de USDA heeft een plakje witte toast van 38 g 110 calorieën, 3,5 g eiwit, 1,5 g vet, 20,5 g koolhydraten, 1 g vezels en 1,8 g suiker. Een sneetje volkoren toast van dezelfde grootte heeft 115 calorieën, 6 g eiwit, 1,5 g vet, 19,5 g koolhydraten, 3,5 g vezels en 2 g suiker. Een equivalent sneetje meergranen toast, dat meestal een verscheidenheid aan volle granen bevat, heeft 110 calorieën, 5,5 g eiwit, 1,75 g vet, 18 g koolhydraten, 3 g vezels en 2,5 g suiker. Een eetlepel gezouten boter voegt 100 calorieën en 11,5 g vet toe aan een sneetje toast.

Samenstelling

 1. De voedingsstoffen die u in uw boterham met boter vindt, hangen grotendeels af van de ingrediënten van het brood. Omdat wit brood wordt gemaakt met geraffineerde witte bloem, die is ontdaan van de tarwezemelen en kiemen, heeft het minder vezels en eiwitten. Meergranen- en volkorenrassen bevatten meer B-vitamines en voedingsvezels, waarvan ChooseMyPlate.gov aantoont dat ze een gezond metabolisme, gewichtsbeheersing en een verminderd risico op diabetes en hartaandoeningen kunnen bevorderen. [! 79543 ​​=> 1130 = 4!

 1. Het voedingsprofiel van wat je eet wordt ook bepaald door de grootte van je toast en hoeveel boter je ermee gebruikt. Een heel groot stuk toast kan ongeveer het dubbele van de calorieën bevatten als een klein, dun plakje en stapelen op de boter zal calorieën toevoegen evenals verzadigd vet en cholesterol, wat risicofactoren voor hartaandoeningen kan verhogen. Overweeg om "geranselde" boter te gebruiken of over een kleine hoeveelheid te verspreiden om uw dieet onder controle te houden.

Overwegingen

 1. Hoewel beboterde toast een smakelijke toevoeging is aan elke maaltijd en veel koolhydraten en vet biedt, is het op zichzelf geen uitgebalanceerde snack omdat het heel weinig eiwitten bevat. Om het gezonder te maken, smeer het op pindakaas in plaats van boter of eet je toast met een eiwitrijk product, zoals magere yoghurt of 1/2 kop gekookte bonen. Om de beste voeding te krijgen, moet je wat je elke dag eet in evenwicht houden tussen magere eiwitten, magere zuivelproducten, fruit en groenten en graanproducten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407