Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Congee

Stap 6

 1. Miljoenen Amerikanen hebben nog nooit van congee gehoord, maar het is in veel Aziatische landen net zo gebruikelijk als havermout of mac en kaas. In zijn meest basale vorm bevat congee relatief weinig calorieën, hoewel het niet erg voedingsrijk is. Het toevoegen van fruit, groenten en andere gezonde items aan je kom kan helpen het voedingsprofiel van congee te verbeteren zonder de essentie ervan weg te nemen.

Congee Basics

 1. Congee is een andere naam voor rijstsoep of rijstepap. Het wordt gemaakt door rijst lang in een grote hoeveelheid water te koken, zodat de korrels hun structuur verliezen, verzachten en hun zetmeel door het mengsel verdelen. Congee kan zoet of hartig zijn en kan ingrediënten bevatten die zo eenvoudig zijn als rijst en water of zo complex als specerijen, gemarineerd vlees, noten, verse kruiden en andere garnituren. De ingrediënten in een bepaald type congee zijn echt wat de voedingsfeiten vormen; rijke ingrediënten staan ​​gelijk aan een calorierijke en vetrijke kom pap, maar door het gerecht eenvoudig te houden, blijven ook de calorieën en vetten laag.

Voedingswaarden

 1. Een kopje gewone congee, gemaakt met alleen rijst en water, heeft ongeveer 138 calorieën, 1,3 g vet, 28 g koolhydraten en 1,3 g vezels. Dezelfde hoeveelheid varkenscongee met ei heeft echter 208 calorieën, 10 g vet, 170 mg cholesterol, 16 g koolhydraten, 13,6 g eiwit en geen vezels. Daarentegen heeft 1 kop gewone gekookte witte rijst 242 calorieën, 0,4 g vet, 4,4 g eiwit, 53 g koolhydraten en 0,6 g vezels.

Variations

 1. Als u liever zoete congee dan hartig wilt, maar niet alle calorieën wilt die gewoonlijk met toegevoegde suiker gepaard gaan, probeer uw congee dan eens als een kom havermout. Voeg slechts een theelepel of minder bruine suiker of honing toe en breng de smaak en textuur op met voedzame toevoegingen zoals tarwekiemen, geroosterde noten en verse bessen. Voeg in een hartige versie vetvrije, natriumarme kippenbouillon en eiwitrijke pinda's toe, zoals voedselschrijver "The New York Times" beveelt in het januari-nummer van het tijdschrift "Cooking Light". Je kunt ook experimenteren met bruine rijst voor congee in plaats van witte rijst. In 1 kop gekookte rijst biedt bruin bijna 10 g minder koolhydraten, maar meer dan vijf keer de hoeveelheid voedingsvezels.

Overwegingen

 1. Omdat het relatief weinig vitamines en mineralen bevat en grotendeels een hulpmiddel is voor eenvoudige koolhydraten, is congee niet het meest voedzame voedsel en houd je je waarschijnlijk niet lang vol, tenzij je maakt het met volkoren rijst of gebruikt vezelrijke toevoegingen. Congee bevat echter weinig natrium, cholesterol, vet, suiker en calorieën, dus het is een troostvoedsel waar je je niet schuldig over hoeft te voelen om regelmatig te downen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407