Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van een gepaneerde kotelet met kip

Gezonde opties

 1. Een gepaneerde kipkotelet is een veelzijdige kipbereiding, die zich leent voor een eenvoudig gepaneerd broodje kip of meer gecompliceerde gerechten zoals Parmezaanse kip. Ongeacht hoe u ervoor kiest om deze kip te serveren, het biedt een scala aan voedingswaarde, waaronder macronutriënten, vezels, vitamines en mineralen.

Calorieën en vet

 1. Een 5 ounce gepaneerde kipkotelet draagt ​​310 calorieën en 6 gram vet bij aan uw maaltijd. Twee gram van dat vet is verzadigd. Een studie gepubliceerd in het augustusnummer van "Current Atherosclerosis Reports" suggereert beperking van de inname van verzadigd vet als middel om uw risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Houd er rekening mee dat calorieën en vet kunnen toenemen als u ervoor kiest om een ​​gepaneerde kipkotelet te frituren of te bakken in plaats van te bakken of in de magnetron te zetten.

Koolhydraten en vezels

 1. Het paneren op een kipkotelet dient als een bron van koolhydraten en vezels. Een kotelet bevat 21 gram koolhydraten en 2 gram vezels; ideale inname van deze voedingsstoffen varieert van respectievelijk 130 gram en 25 tot 38 gram. De koolhydraten in deze kip dragen bij aan het energieniveau, terwijl de vezels die je consumeert de spijsvertering en darmgezondheid beïnvloeden. [! 4235 => 1130 = 4!

 1. Een gepaneerde kipkotelet eten is een goede optie om uw eiwitinname te verhogen. Een portie van deze kip levert 44 gram van deze voedingsstof, een aanzienlijk deel van de 46 tot 56 gram eiwitten die je lichaam elke dag nodig heeft. Het verkrijgen van uw eiwit uit kip kan gezondheidsvoordelen opleveren. Onderzoek in het septembernummer van "Current Atherosclerosis Reports" geeft aan dat een dieet met veel gevogelte correleert met een 13 tot 30 procent lager risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten in vergelijking met mensen die een dieet met veel rood vlees eten.

Vitaminen en mineralen

 1. Gepaneerde kipkoteletten leveren 19 procent van de dagelijks aanbevolen inname van ijzer per portie, een mineraal dat bijdraagt ​​aan de zuurstofafgifte aan de lichaamscellen. Je neemt ook elke dag 8 procent van de vitamine A op die je nodig hebt. Het vitamine A-gehalte in deze kip verbetert het gezichtsvermogen. Een portie gepaneerde kipkotelet levert ook kleinere hoeveelheden calcium en vitamine C op.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407