Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van een kalkoenvleugel met de huid

Stap 4

 1. Kalkoenvleugels zijn donker vlees, waardoor ze meer vet en calorieën bevatten dan kalkoen met wit vlees. Kalkoenvleugels zijn echter een bron van eiwitten en andere voedingsstoffen, zoals selenium, ijzer en calcium. Een geroosterde kalkoenvleugel zorgt voor een eiwitrijk hoofdgerecht. Als u uw inname van cholesterol in de gaten houdt, is het het beste om de huid van de kalkoenvleugel te verwijderen voordat u gaat eten. Kalkoenvleugels variëren in grootte, maar gemiddeld weegt een vleugel met het bot ongeveer 3 gram.

Vet en calorieën

 1. Door één geroosterde kalkoenvleugel te eten, inclusief het vlees en de schil, worden 221 calorieën en 11 gram vet toegevoegd aan uw dagelijkse inname. Volgens de Penn Medicine-website zouden volwassen vrouwen ongeveer 2.200 calorieën per dag moeten consumeren, terwijl mannen moeten streven naar 2.900 calorieën per dag. Vrouwen moeten hun vetinname onder de 73 gram per dag houden en mannen moeten proberen minder dan 97 gram vet per dag te blijven. Deze cijfers worden aanbevolen voor gezonde mensen jonger dan 50 die een matige hoeveelheid beweging krijgen.

Protein

 1. Door veel eiwitten in uw dieet te krijgen, helpt uw ​​lichaam nieuwe cellen te laten groeien en beschadigde cellen te herstellen. Voldoende eiwit is een bijzonder belangrijke voedingsbehoefte voor opgroeiende kinderen en zwangere vrouwen. Volgens de MedlinePlus-website moeten gezonde volwassenen streven naar het krijgen van twee tot drie porties magere eiwitten, zoals de eiwitten in een geroosterde kalkoenvleugel, per dag. Het eten van een geroosterde kalkoenvleugel, met de schil, voegt 27 gram eiwit aan je dieet toe.

Nutriënten

 1. Een geroosterde kalkoenvleugel, met de huid erop, bevat 30 microgram selenium. Selenium is een essentiële voedingsstof voor de algehele gezondheid. Het eten van een dieet dat rijk is aan selenium kan helpen bij het afweren van vrije radicalen die kanker en hartaandoeningen veroorzaken. Het Office of Dietary Supplements beveelt aan dat gezonde volwassenen 55 microgram selenium in hun dagelijkse voeding krijgen. Het eten van een geroosterde kalkoenvleugel voegt ook kleine hoeveelheden ijzer, calcium en magnesium toe aan je dieet.

Overwegingen

 1. Trakteer uzelf op een geroosterde kalkoenvleugel met de huid erop en u voegt 81 milligram cholesterol toe aan uw dagelijkse inname. De American Heart Association beveelt aan om uw dagelijkse cholesterolinname tot minder dan 300 milligram per dag te houden. Als u zich zorgen maakt over uw cholesterol, overweeg dan kalkoenvleugels met de huid als een incidentele verwennerij, houd uw porties onder controle of verwijder de huid van de vleugel voor het eten om uw cholesterolinname te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407