Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Fresh Vs. Gekookte Spinazie

Genieten van babyspinazie

 1. Spinazie heeft een krachtige voedingsstofstoot, of je het nu vers of gekookt eet. Hoewel het lijkt alsof gekookte spinazie meer voedingsstoffen bevat als je het kopje voor kopje meet, is dit niet echt een eerlijke vergelijking, omdat er ongeveer 6 kopjes verse spinazie nodig zijn om 1 kop gekookte spinazie te krijgen. Het koken van spinazie kan de hoeveelheid voedingsstoffen verminderen.

Vergelijkbare Macronutrient-inhoud

 1. Verse en gekookte spinazie bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid macronutriënten in een portie van 100 gram, wat ongeveer 3 1/3 kopjes rauwe of ongeveer 1/2 kop gekookte spinazie is. Elke portie levert ongeveer 23 calorieën, 3 gram eiwit, 0,3 gram vet en 3,8 gram koolhydraten, inclusief 2,4 gram vezels, of 10 procent van de dagelijkse waarde. Vezel helpt je te vullen, verlaagt je risico op hoog cholesterol, hoge bloedsuikerspiegel, hartziekten en spijsvertering zoals aambeien en constipatie. [! 33407 => 1130 = 3!

 1. Het belangrijkste verschil tussen verse en gekookte spinazie is het niveau van vitaminen dat ze bevatten. Elke portie verse spinazie van 100 gram levert 47 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C, maar dezelfde hoeveelheid gekookte spinazie bevat slechts 16 procent. Hetzelfde geldt voor folaat, met verse spinazie die 49 procent van de DV levert en gekookte spinazie slechts 38 procent. Gekookte spinazie bevat echter iets meer vitamine A, B-6, K en riboflavine.

Minimaal mineraal verlies

 1. Net als bij macronutriënten is het mineraalgehalte van zowel verse als gekookte spinazie erg vergelijkbaar. Beide leveren aanzienlijke hoeveelheden calcium, ijzer, magnesium, kalium en mangaan, met gekookte spinazie die iets hogere hoeveelheden van al deze voedingsstoffen levert, behalve kalium. Calcium en magnesium helpen je bij het vormen van sterke botten en ijzer helpt bij het vormen van rode bloedcellen. Kalium werkt de nadelige effecten van natrium op uw bloeddruk tegen en mangaan is belangrijk voor de verwerking van cholesterol in uw lichaam.

Dingen om te overwegen

 1. Spinazie is rijk aan voedingsstoffen, of u het nu rauw of gekookt eet. Terwijl sommige voedingsstoffen verloren gaan tijdens het kookproces, is gekookte spinazie een stuk compacter. zodat je er in één keer meer van kunt eten, waardoor het gemakkelijker wordt om in het algemeen meer voedingsstoffen te consumeren. Door de juiste kookmethoden te gebruiken, kunt u het verlies aan voedingsstoffen beperken. Tijdens het koken gaan voedingsstoffen verloren door uitspoeling naar water, lange kooktijden of hoge temperaturen. Stomen en magnetron zijn meestal een van de beste kookmethoden voor het behoud van voedingsstoffen, omdat ze de groenten niet in water onderdompelen of erg lange kooktijden.

 2. Spinazie is rijk aan voedingsstoffen, of u het nu rauw of gekookt eet. Terwijl sommige voedingsstoffen verloren gaan tijdens het kookproces, is gekookte spinazie een stuk compacter. zodat je er in één keer meer van kunt eten, waardoor het gemakkelijker wordt om in het algemeen meer voedingsstoffen te consumeren. Door de juiste kookmethoden te gebruiken, kunt u het verlies aan voedingsstoffen beperken. Tijdens het koken gaan voedingsstoffen verloren door uitspoeling naar water, lange kooktijden of hoge temperaturen. Stomen en magnetron zijn vaak een van de beste kookmethoden om voedingsstoffen in stand te houden, omdat ze de groenten niet in water onderdompelen of heel lang koken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407