Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van gedehydrateerde groene bonen

Voorbereidingen

 1. Hoewel verse groenten misschien wel de meest smaakvolle vorm van deze groente zijn, kunnen uitdroging en andere bewaarmethoden nuttig zijn om te voorkomen dat de groenten gedurende een langere periode bederven. Omdat uitdroging het water uit de groenten verwijdert, zijn ze calorierijker dan gewone sperziebonen. Dit kan nuttig zijn als u veel calorieën nodig heeft, maar kan schadelijk zijn voor een dieet.

Calorieën

 1. Gedehydrateerde sperziebonen zijn calorierijk, omdat ze geen water hebben om hun volume te verhogen. Een portie gedroogde sperziebonen van 1 ons levert 102 calorieën, of 5 procent van de dagelijks aanbevolen inname van 2000. Als je op dieet bent, zijn gedehydrateerde sperziebonen misschien niet optimaal, omdat het 28 minuten gewichtheffen of 21 minuten volleyballen kost om 102 calorieën te verbranden.

Koolhydraten

 1. Gedehydrateerde sperziebonen zijn, net als andere plantaardige voedingsmiddelen, rijk aan koolhydraten. Een portie gedroogde groene bonen van 1 ons levert 20 gram koolhydraten op, die je lichaam van brandstof voorzien voor activiteit, dus koolhydraatrijke voedingsmiddelen kunnen nuttig zijn voor atletische activiteit. Het beperken van koolhydraten is een populaire methode voor gewichtsverlies, maar het is niet nodig, dus je kunt nog steeds gedehydrateerde groene bonen eten tijdens het diëten als je je calorie-inname onder controle houdt.

Fiber

 1. Gedehydrateerde groene bonen zijn rijk aan vezels, omdat elke portie van 1 ons 9 gram van deze voedingsstof bevat. Vezels kunnen u helpen uw cholesterolgehalte te beheersen en te beschermen tegen constipatie en aambeien door een gezonde spijsvertering te bevorderen. Vezel bevordert ook gevoelens van volheid.

Protein

 1. Gedehydrateerde sperziebonen bevatten een matige hoeveelheid eiwit, met 5 gram in elke portie van 1 ons. Dit is 3 gram minder dan een kopje melk biedt. Je lichaam heeft eiwitten nodig voor een goede groei en ontwikkeling, omdat de voedingsstof helpt spieren en andere essentiële weefsels op te bouwen en te herstellen.

Mineralen

 1. Gedehydrateerde sperziebonen zijn niet bijzonder rijk aan mineralen, maar elke portie van 1 ons levert wel 10 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van calcium en 6 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van ijzer.

Vitaminen

 1. Gedehydrateerde sperziebonen zijn rijk aan vitamines. Elke portie van 1 ons levert 75 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van vitamine C, die helpt bij de productie van collageen, een structureel onderdeel van je botten, pezen en andere weefsels. Bovendien levert 1 ons gedehydrateerde sperziebonen 37 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A, wat een gezond zicht bevordert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407