Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van gemarineerde artisjokken

Prebiotische effecten

 1. Artisjokken zien er misschien niet eetbaar uit, maar het zachte hart is een smakelijke optie voor uw dieet. Het marineren van artisjokken voegt een rijke dimensie van smaak toe - de marinade bevat over het algemeen olijfolie en andere smaakmakers. Deze artisjokken zijn geschikt om toe te voegen aan salades, op te nemen in stoofschotels en gewoon te eten. Hoewel gemarineerde artisjokken goede bronnen van vitamine C en A zijn, geniet je er met mate van omdat ze veel natrium bevatten.

Nutrition Basics

 1. Een 1/2 portie gemarineerde artisjokken bevat 110 calorieën. Deze portie is een goede optie voor tussendoortjes, omdat een ideale snack ongeveer 100 tot 200 calorieën bevat. Een halve kop bevat 9 gram vet dat voornamelijk afkomstig is van de olie die in de marinade wordt gebruikt, maar slechts 1 gram is verzadigd, wat het ongezonde type vet is dat bijdraagt ​​aan diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Een portie gemarineerde artisjokken draagt ​​5 gram koolhydraten bij, inclusief 2 gram voedingsvezels.

Antioxidant Vitamine C

 1. Gemarineerde artisjokken zijn een goede bron van vitamine C. Eén portie levert 35 procent van de hoeveelheid die u elke dag zou moeten consumeren als u een dieet van 2000 calorieën volgt. Vitamine C, een essentiële voedingsstof, is een krachtige antioxidant die ook nodig is voor een reeks lichaamsfuncties, waaronder wondgenezing en immuunfunctie. Vitamine C kan uw risico op sommige soorten kanker beïnvloeden. Een studie in het augustusnummer van het tijdschrift "BMC Cancer" onderzocht de voeding van meer dan 2.300 vrouwen en vond dagelijkse suppletie met vitamine C en andere voedingsstoffen gedurende een periode van 10 jaar gecorreleerd met een lager risico op borstkanker. Er is echter meer onderzoek nodig om dit gezondheidsresultaat te verifiëren.

Vitamine A voor visie en immuniteit

 1. Een portie gemarineerde artisjokken bevat 20 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A, op basis van een dieet met 2000 calorieën per dag. Je ogen hebben baat bij vitamine A omdat het essentieel is voor normaal nachtzicht. Het is ook een essentiële voedingsstof voor je immuunsysteem. Het onderhoudt de gezondheid en integriteit van slijmvliescellen die uw luchtwegen bekleden en voorkomen dat bacteriën uw lichaam binnendringen. Witte bloedcellen die binnendringende ziekteverwekkers doden, hebben ook vitamine A nodig om goed te groeien. Vitamine A is vooral kritisch tijdens de zwangerschap omdat het de ontwikkeling van nieren, longen, ogen en botten bij de foetus beïnvloedt.

Let op het natrium

 1. Als u slechts 1/2 kop gemarineerde artisjokken eet, krijgt u 380 milligram natrium. Het Institute of Medicine beveelt aan om niet meer dan 1500 milligram natrium per dag te consumeren, dus een 1/2 kop gemarineerde artisjokken vult een vierde van uw totale dagelijkse natrium. Overconsumptie van natrium kan leiden tot hoge bloeddruk, wat uw risico op een beroerte en hartaandoeningen verhoogt, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Om deze reden is het belangrijk om de hoeveelheid gemarineerde artisjokken die je eet te beperken en het natrium dat ze bevatten op te nemen als onderdeel van je totale dagelijkse inname.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407