Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van groene pitloze druiven

Bloem opslaan

 1. Wanneer hebt u voor het laatst groene druiven gegeten? De meeste lijners vermijden deze vruchten vanwege hun suikergehalte. Hoewel het waar is dat druiven vrij veel suiker bevatten, kun je ze niet vergelijken met ijs, chocolade of cake. Deze vrucht biedt zowel smaak als voeding en doordrenkt je lichaam met vitamines, antioxidanten en fytochemicaliën.

Bloem opslaan

 1. Groene druiven bevatten meer suikers dan andere vruchten, maar ze bevatten ook vezels en krachtige antioxidanten. Voedingsvezels vertragen de opname van suiker in de bloedbaan en verhogen de verzadiging. Van bepaalde voedingsstoffen in druiven is aangetoond dat ze de vetafbraak verhogen en de vorming van nieuwe vetcellen onderdrukken.

Voedingswaarde van groene druiven

 1. De meeste druivensoorten, waaronder groene pitloze druiven, zitten vol met fytonutriënten die uw lichaam op topniveau houden. Volgens een review gepubliceerd in Plos One in augustus 2014, vertoont deze vrucht antioxiderende en anti-kanker eigenschappen. De gunstige effecten zijn te wijten aan het hoge gehalte aan flavonoïden en fenolverbindingen. De antioxidanten in druiven blijken bijzonder effectief te zijn tegen leverkankercellen.

 2. Groene druiven beschikken ook over grote doses vitamine C, vitamine K en kalium. Vitamine C is vereist voor collageensynthese, celvorming, weefselherstel, wondgenezing en andere belangrijke processen, zoals gemeld door de National Institutes of Health (NIH). Het fungeert ook als een antioxidant en beschermt uw cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Bovendien regenereert het andere antioxidanten in je lichaam.

 3. Een portie groene druiven levert 4 procent van de dagelijkse waarde (DV) van vitamine C. Een dieet met weinig voedingsstoffen kan leiden tot scheurbuik, een ziekte die de collageensynthese beïnvloedt en vermoeidheid veroorzaakt, tandvleesontsteking, gewrichtspijn, ecchymosen en tandverlies, zoals de NIH aangeeft. Kinderen met vitamine C-tekort lopen een groter risico op botaandoeningen.

 4. Sommige mensen hebben meer kans om een ​​tekort aan vitamine C te krijgen dan anderen. Rokers hebben bijvoorbeeld per dag extra 35 milligram van deze voedingsstof nodig. Kankerpatiënten en mensen die lijden aan aandoeningen die hun vermogen om voedingsstoffen te absorberen belemmeren, hebben grote doses vitamine C nodig

 5. Dit is echter niet de enige nuttige voedingsstof in druiven. Vitamine K speelt een vitale rol bij de gezondheid van de botten en bloedstolling. Wanneer het in voldoende hoeveelheden wordt geconsumeerd, kan het beschermen tegen kransslagaderaandoeningen en aderverkalking. Kalium, een van de meest voorkomende mineralen in groene druiven, ondersteunt zenuw- en spiercontractie, reguleert de hartslag en houdt uw bloeddruk binnen de normale limieten.

Druivencalorieën en koolhydraten

 1. Hoe zit het met de calorieën en koolhydraten in druiven? In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, bevatten groene pitloze druiven minder calorieën en slechts iets meer suiker dan ander fruit. Eén portie levert naast de volgende voedingsstoffen de volgende calorieën en koolhydraten:

 2. Volgens de USDA zijn groene druiven ook een goede bron van fosfor, magnesium, koper, mangaan, vitamine A, vitamine E en vitamine B-complex. Een enkele portie levert meer dan 18 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid koper, 5 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium en 15 procent van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine K.

 3. Eén portie groene, pitloze druiven is het equivalent van één kopje. Rijk aan vezels, deze vruchten vullen je snel en houden honger op afstand.

 4. In feite kan de vezel in druiven u zelfs helpen een paar pond te verliezen door uw dagelijkse voedselinname te verminderen. Volgens een gecontroleerde studie van februari 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine, kan het eten van meer vezels het dieet gemakkelijker maken en helpen bij het afvallen.

Zijn druiven echt zo gezond?

 1. De voordelen van druiven zullen u misschien verbazen. Deze kleine vruchten zitten boordevol voedingsstoffen die ziekten afweren en de algehele gezondheid ondersteunen. Bijvoorbeeld, een beoordeling gepubliceerd in het Journal of the Science of Food and Agriculture in augustus 2014 beoordeelde de cardioprotectieve effecten van druiven. Van de flavonoïden in deze vruchten is aangetoond dat ze oxidatieve stress verminderen, de bloedplaatjesaggregatie remmen en de endotheelfunctie verbeteren. (Endotheelcellen in het hart en de bloedvaten helpen bij het beheersen van de vaatfunctie, bloedstolling, immuunfunctie en bloedplaatjesadhesie.)

 2. Maar dat is niet alles. Volgens dezelfde beoordeling kunnen druiven ontstekingen en hoge bloeddruk evenals LDL-oxidatie verminderen. LDL, wat staat voor lipoproteïne met lage dichtheid, is het "slechte" cholesterol gekoppeld aan een groter risico op hartaandoeningen, kransslagaderaandoeningen, angina en cardiovasculaire problemen.

 3. Druiven kunnen ook de symptomen van diabetes en hartaandoeningen verbeteren, zoals gemeld in de januari 2015-editie van het tijdschrift Molecules. Onderzoekers schrijven deze bevindingen toe aan hun hoge niveaus van polyfenolen.

 4. Deze vruchten vertonen cardioprotectieve, ontstekingsremmende, anti-verouderings-, anti-kanker- en antioxiderende eigenschappen. Van polyfenolen, een klasse van antioxidanten in druiven, is aangetoond dat ze het bloedlipidenprofiel verbeteren en beschermen tegen langdurige oxidatieve stress.

 5. Ondanks het hoge suikergehalte kan dit functionele voedsel diabetes helpen voorkomen en de symptomen verlichten. De polyfenolen in druiven bestrijden ontstekingen en oxidatieve stress, die op hun beurt het diabetesrisico kunnen verminderen. Bovendien kunnen ze de glykemische controle verbeteren en de kans op hartaandoeningen bij mensen met diabetes type 2 verlagen.

 6. De meeste onderzoeken zijn uitgevoerd naar rode druiven, die grote hoeveelheden resveratrol bevatten. Dit polyfenol kan mensen met kanker, obesitas, beroerte, nierziekte, hypertensie, Alzheimer, obesitas en andere aandoeningen ten goede komen. Volgens een beoordeling in september 2017, gepubliceerd in Precision Oncology, vertoont resveratrol ontstekingsremmende eigenschappen en bootst het de effecten van caloriebeperking na.

 7. Rode en paarse druiven zijn de hoogste in resveratrol. Groene druiven bevatten deze antioxidant ook, maar in kleinere hoeveelheden. Zorg er alleen voor dat je de skins niet verwijdert, want hier wordt resveratrol gevonden.

Ondersteuning van druiven voor gewichtsverlies?

 1. Als het gaat om gewichtsverlies, is het eten van druiven waarschijnlijk het laatste waar u aan denkt. Deze vruchten bevatten tenslotte veel koolhydraten en suikers, toch?

 2. Dat klopt, maar ze bevatten ook vezels, die de opname van suiker in de bloedbaan vertragen en de bloedsuikerspiegel niet verhogen. Taart, snoep, chocolade en andere zoetigheden veroorzaken insuline- en bloedsuikerpieken terwijl lege calorieën aan uw dieet worden toegevoegd.

 3. Voedingsvezels verhogen de verzadiging en houden u langer vol. Het ondersteunt ook de spijsvertering en normaliseert de stoelgang. Het ruilen van druiven voor zoete snacks kan helpen je calorie-inname te verminderen en je dichter bij je doelstellingen voor gewichtsverlies te brengen.

 4. Bovendien is aangetoond dat resveratrol helpt bij vetverlies. Deze natuurlijke verbinding in druiven verbetert de insulinegevoeligheid en de glucoseopname in skeletspieren, volgens een evaluatie van januari 2015 in Cellulaire Fysiologie en Biochemie. Bovendien stimuleert het de vetafbraak, remt het de vorming van nieuwe vetcellen en veroorzaakt het vetceldood, volgens een rapport gepubliceerd in het tijdschrift Expert Review of Endocrinology Metabolism in oktober 2015.

 5. Dit betekent niet dat groene druiven een wondervoedsel zijn dat vet wegsmelt. Je moet nog steeds bewust eten en je dieet opschonen om de voordelen te plukken. Druiven kunnen de effecten van slecht eten niet compenseren. Geniet ervan als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet, houd je porties in de gaten en krijg meer beweging om die vervelende kilo's te verliezen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407