Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Mesclun Groenen versus Romaine Sla

Baking

 1. Saladegreens zijn een caloriearme, voedingsrijke en smakelijke manier om aan uw dagelijkse groentebehoeften te voldoen. Maar je kunt je afvragen of de ene soort sla een betere keuze maakt dan de andere. Wanneer u mesclun-groenten, een mix van baby-sla, combineert met snijsla, zult u merken dat ze allebei een aantal gezondheidsvoordelen bieden, waardoor beide keuzes een gezonde aanvulling op uw dieet zijn.

Calorieën

 1. Mesclun-groenten en snijsla zijn beide voedingsmiddelen met een lage energiedichtheid, wat betekent dat ze een laag caloriegehalte hebben in vergelijking met de portiegrootte. Een portie mesclun-groente van 1 kop bevat slechts 10 calorieën, en dezelfde portie geraspte snijsla bevat 8 calorieën. Deze greens met lage energiedichtheid zijn een goede keuze wanneer u uw calorie-inname voor gewichtsverlies probeert te beperken.

Macronutriënten

 1. De macronutriënten in een voedingsproduct bevatten het gehalte aan koolhydraten, eiwitten en vet. Beide sla zijn vetvrij en geen belangrijke bron van koolhydraten of eiwitten. Een portie mesclun-groente van 1 kopje bevat 2 gram koolhydraten en 1 gram eiwit, terwijl dezelfde portie geraspte Romeinse sla 2 gram koolhydraten, 1 gram vezels en 0,6 gram eiwit bevat.

Vitaminen

 1. Mesclun-groenten en snijsla kunnen u helpen aan uw dagelijkse vitaminebehoefte te voldoen. Mesclun-groenten zijn een betere bron van vitamine C, en snijsla is een betere bron van vitamine A. Een portie mesclun-groenten van 1 kopje voldoet aan 5 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine C en 30 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine A, terwijl dezelfde portie geraspte snijsla voldoet aan 3 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine C en 81 procent van uw dagelijkse waarde voor vitamine A. De procentuele dagwaarde is een gids die is ontwikkeld door de Food and Drug Administration om u te helpen bij het vinden van gezond voedsel en is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën voor gezonde volwassenen. Als antioxidanten beschermen zowel vitamine A als C uw cellen tegen schade door vrije radicalen, waardoor uw risico op hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker wordt verlaagd.

Mineralen

 1. Hoewel ze niet significant rijk zijn aan mineralen, kunnen beide slagroenten u helpen aan uw dagelijkse calcium- en ijzerbehoeften te voldoen, met mesclun-groenten een iets betere bron. Een portie mesclun-groente van 1 kopje voldoet aan 4 procent van je dagelijkse waarde voor zowel calcium als ijzer, en snijsla voldoet aan 2 procent van je dagelijkse waarde voor calcium en 3 procent van je dagelijkse waarde voor ijzer. Calcium is het meest voorkomende mineraal in uw lichaam en is noodzakelijk voor de gezondheid van de botten. IJzer maakt deel uit van het eiwit dat zuurstof door uw lichaam transporteert.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407