Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van met chocolade bedekte aardbeien

6. Chocolade-gedompelde bevroren ananas mini-pops

 1. Met chocolade bedekte aardbeien zijn een heerlijke en luxueuze traktatie, maar ze zijn ook verrassend gezond en dieetvriendelijk. De voedingswaarden van een met chocolade bedekte aardbei variëren afhankelijk van het type chocolade en de grootte van de bes; over het algemeen zijn dit echter een veel betere keuze dan de meeste desserts.

Types

 1. Het type chocolade dat wordt gebruikt voor met chocolade bedekte aardbeien, is van invloed op het totale aantal calorieën en de voeding van deze desserttraktatie. Donkere chocolade werkt goed met zeer zoete bessen en creëert een intens contrast. Melkchocolade of witte chocolade zijn ideaal als u met bessen buiten het seizoen werkt, omdat ze voor extra zoetheid zorgen. Kies echte chocolade van goede kwaliteit voor het gezondste en lekkerste resultaat.

Calorieën

 1. Volgens CacaoWeb bevat chocolade tussen 130 calorieën en 160 calorieën per ounce. Gebruik tussen 12 oz. en 16 oz. van chocolade om ongeveer 18 grote bessen te coaten; dit levert echter een aanzienlijke hoeveelheid afval op. De aardbeien zelf zijn vrij caloriearm, met slechts 9 calorieën voor een extra grote bes. Verwacht dat je met chocolade bedekte bessen tussen de 115 en 135 calorieën bevatten voor een grote aardbei.

Features

 1. Vier extra grote aardbeien - ongeveer 4 oz. bessen - levert volgens de University of Illinois Extension 3,81 gram vezels, 44,82 IE vitamine A en 94,12 mg vitamine C. Aardbeien bevatten meer vitamine C per ons dan citrusvruchten. Terwijl het toevoegen van chocolade vet en calorieën toevoegt, vormen de heerlijke en voedzame bessen nog steeds de basis voor dit romantische dessert.

Overwegingen

 1. Hoewel chocolade een traktatie kan zijn, kan het ook een slim onderdeel van een gezond dieet zijn. Kies voor pure chocolade in plaats van melk om de suiker te verminderen en de antioxidantvoordelen te vergroten. Hoewel chocolade veel vet bevat, is niet aangetoond dat het het cholesterolgehalte in het bloed verhoogt. Chocolade bevat flavonoïden, vergelijkbaar met die in wijn, waaronder catechines, epicatechins en procyandines. Deze antioxidanten kunnen het risico op een beroerte en een hartaanval verminderen, aldus CacaoWeb. Chocolade is ook rijk aan mineralen, waaronder calcium, ijzer, zink en kalium en vitamine E, vitamine A en B-vitamines.

Voordelen

 1. Als u een dessert nodig hebt dat u geen al te vol of traag gevoel geeft, zijn aardbeien met chocolade een goede keuze. Je kunt van deze traktatie genieten zonder je schuldig te voelen of je dieet te verpesten. Een royale 4-oz. portie komt binnen met een redelijke 500 calorieën. Kies een kleinere portie om calorieën verder te verminderen.

 2. Als u een dessert nodig hebt dat u niet al te vol of traag laat voelen, zijn aardbeien met chocolade een goede keuze. Je kunt van deze traktatie genieten zonder je schuldig te voelen of je dieet te verpesten. Een royale 4-oz. portie komt binnen met een redelijke 500 calorieën. Kies een kleinere portie om calorieën verder te verminderen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407