Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van peren versus appels

Fiber

 1. Fruit is een van de meest populaire soorten voedsel in Amerika. Hoewel de voordelen van antioxidant-rijke vruchten zoals bessen bekend zijn, hebben veel geconsumeerde vruchten, zoals de peer, appel en banaan, ook veel voedingsvoordelen. De voedingsrichtlijnen voor Amerikanen beveelt dagelijks fruit aan, omdat deze voedingsmiddelen goede bronnen zijn van verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten.

De voedingswaarde van appels

 1. Er worden wereldwijd verschillende appels geproduceerd. Hoewel je waarschijnlijk het meest bekend bent met populaire soorten appels zoals Red Delicious, Golden Delicious, Granny Smith en Fuji, hebben de meeste mensen verschillende andere soorten appels geprobeerd, waaronder Honeycrisp, Macoun, Cortland, Cripps Pink en Gala-appels, afhankelijk van waar je leeft.

 2. De gemiddelde Red Delicious-appel kan variëren in grootte van 158 tot 260 gram, terwijl de gemiddelde Granny Smith-appel varieert van 144 tot 206 gram. Volgens de USDA bevat een typische appel van 200 gram meestal ongeveer 117 calorieën, met ongeveer 0,4 gram vet, 0,75 gram eiwit en ongeveer 28 gram koolhydraten. Ongeveer 10 gram van deze koolhydraten zijn suikers. In een Granny Smith-appel van 200 gram vind je:

 3. Appels bevatten ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) van de meeste andere essentiële vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, B-complexvitaminen, fosfor, ijzer en magnesium. Hoewel er verschillende soorten appels zijn, zijn hun voedingsverschillen minimaal. De voedingswaarden voor Granny Smith en Red Delicious verschillen bijvoorbeeld maximaal met slechts één procent.

De voedingswaarde van peren

 1. Net als appels zijn er peren in verschillende soorten. Ze zijn ongeveer even groot als appels, met een gemiddelde peer variërend tussen 140 en 230 gram. Peren zijn er in verschillende soorten, net als appels.

 2. Net zoals je niet zou zeggen dat een Red Delicious qua smaak of textuur vergelijkbaar is met een Granny Smith, zou je je gemiddelde peer niet vergelijken met een Aziatische peer. Volgens de USDA zou je in 200 gram van je gemiddelde peer 114 calorieën, 0,2 gram vet, 0,8 gram eiwit en ongeveer 30 gram koolhydraten vinden. Meer dan de helft hiervan (ongeveer 20 gram) zijn suikers. In een peer van 200 gram zou je het volgende vinden:

 3. Peren bevatten ook een kleine hoeveelheid (tussen 1 en 4 procent) van een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen, waaronder calcium, ijzer, kalium, magnesium, fosfor, mangaan, B-complex vitamines, vitamine E .

 4. In tegenstelling tot appels kunnen verschillen tussen peren veel extremer zijn. Aziatische peren bevatten minder calorieën dan je gemiddelde peer, met 84 calorieën per 200 gram peer. Terwijl Aziatische peren ongeveer dezelfde hoeveelheid vet en eiwit bevatten, bevatten ze slechts 21,4 gram koolhydraten per 200 gram peer. Deze hoeveelheid bevat meer vezels (7,2 gram) en minder suiker (14,2 gram) in vergelijking met je gemiddelde peer. Een Aziatische peer van 200 gram heeft:

 5. Aziatische peren bevatten ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) van andere voedingsstoffen, waaronder magnesium, fosfor, B-complexvitaminen en vitamine E.

De voedingswaarde van bananen

 1. Bananen hebben de meeste calorieën en macronutriënten in vergelijking met appels en peren. Volgens de USDA zitten er 178 calorieën in een banaan van 200 gram, met 0,6 gram vet, 2,2 gram eiwit en 45,6 gram koolhydraten. Van deze koolhydraten zijn 14,4 gram suikers en 5,2 gram afkomstig van vezels. In 200 gram banaan zou je vinden:

 2. Bananen bevatten ook kleine hoeveelheden (tussen 1 en 4 procent) andere voedingsstoffen, waaronder vitamine E, vitamine A, selenium, zink, fosfor en ijzer. Bananen hebben in vergelijking met peren en appels de meeste vitamines en mineralen.

 3. Volgens een onderzoek in mei 2014 in het Nutrition Journal hebben bananen ook meer antioxidanten in vergelijking met appels en peren, waardoor de voedingswaarde van het eten van bananen vrij duidelijk is. Een ander onderzoek uit mei 2014 in het Journal of Agricultural and Food Chemistry was het hier niet mee eens, waaruit bleek dat appels meer antioxidanten hadden dan bananen, maar dat bananen meer hadden dan peren.

 4. Je moet er ook rekening mee houden dat bananen meestal kleiner zijn in vergelijking met appels en peren. Omdat een gemiddelde banaan tussen 81 en 152 gram varieert, zou je waarschijnlijk twee kleine tot middelgrote bananen moeten consumeren om deze hoeveelheid voedingsstoffen te verkrijgen.

Peren, appels en bananen consumeren

 1. Ongeacht uw keuze voor fruit, ze worden allemaal als gezond beschouwd. Volgens de Dieetrichtlijnen voor Amerikanen consumeren de meeste mensen niet genoeg fruit. De consumptie van plantaardig voedsel, zoals groenten en fruit, kan echter het risico op chronische ziekten en bepaalde soorten kanker helpen verminderen.

 2. In de voedingsrichtlijnen wordt aanbevolen om ongeveer 2 koppen fruit per dag te consumeren. Een kopje van deze vruchten komt overeen met ongeveer:

 3. Dit betekent in wezen dat een grote banaan en een halve appel of peer u gemakkelijk aan uw dagelijkse aanbevolen fruitconsumptie kunt laten voldoen. Sappen, smoothies, ingeblikt en gedroogd fruit kunnen ook allemaal bijdragen aan uw dagelijkse fruitconsumptie. Heel vers fruit wordt echter als het gezondst beschouwd omdat het rijk is aan vezels en geen toegevoegde suikers bevat. Volgens een mei 2014 in het Nutrition Journal, kan heel fruit ook meer antioxidanten bevatten dan gekookt of geconserveerd fruit.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407