Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Portobello-champignons

Vitaminen

 1. Portobello-champignons onderscheiden zich van alle andere champignons in de productensectie, met hun grote, bruin tot bruine dop, donkere onderkant en dikke witte stengel. Ze zijn verwant aan de gewone champignon, maar hebben een eigen smaak en textuur, waardoor ze veelzijdiger zijn in de keuken. Portobellos zijn vetvrij en bevatten weinig calorieën. Ze zijn ook een rijke bron van selenium, koper en niacine.

Caloriearm, vetvrij, soms met vitamine D

 1. Portobello, of portabella, champignons zijn de volwassen vorm van baby crimini-champignons. Ze groeien tot 6 inch in diameter en hebben een platte dop met een dichte, vlezige textuur. Champignons zijn een van de weinige natuurlijke bronnen van vitamine D, maar de hoeveelheid die ze bevatten, is afhankelijk van hun blootstelling aan ultraviolet licht. De meeste portobellos hebben slechts een kleine hoeveelheid, maar sommige producenten stimuleren de vitamine D aanzienlijk door ze te behandelen met ultraviolet licht, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Een portie portobello in blokjes, wat overeenkomt met ongeveer één paddestoel, heeft 19 calorieën, 2 gram eiwit en 3 gram totale koolhydraten.

Boost van koper en selenium

 1. Portobello-champignons zijn rijke bronnen van koper en selenium. Je lichaam heeft koper nodig om bindweefsel te vormen, ijzer te metaboliseren en energie en antioxidanten te produceren. Selenium heeft twee primaire taken te vervullen: het helpt bij het produceren van schildklierhormonen en antioxidanten. Het ondersteunt ook uw gezondheid door uw immuunsysteem en ontsteking te reguleren, volgens een review gepubliceerd in het aprilnummer van "Antioxidants Redox Signaling." Een kopje portobello-champignons in blokjes bevat 16 microgram selenium en 0,25 milligram koper. Deze waarden vertegenwoordigen 28 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor beide mineralen.

B-vitamines ondersteunen metabolisme

 1. Uw lichaam slaat geen niacine of vitamine B-6 op, dus het is van essentieel belang dat u via uw dieet regelmatig voeding krijgt. Niacine helpt voedsel om te zetten in energie en synthetiseert ook vetzuren. Het Office of Dietary Supplements beschrijft vitamine B-6 als extreem veelzijdig omdat het betrokken is bij meer dan 100 chemische acties in je hele lichaam. Het helpt aminozuren metaboliseren, produceert neurotransmitters en ondersteunt uw immuunsysteem. Een portie portobello-champignons in blokjes bevat 0,13 milligram of 10 procent van uw aanbevolen hoeveelheid voor vitamine B6. Hetzelfde deel levert 3,87 milligram niacine, wat 24 procent van uw ADH is.

Voorbereidingstips

 1. Bewaar portobello-champignons in de koelkast en gebruik ze binnen 7 tot 10 dagen. Reinig ze met een vochtige doek of keukenpapier. Spoel ze niet af omdat ze te veel water absorberen. Je kunt portobello-champignons gebruiken in plaats van elk ander type champignon waarvan je meestal geniet, maar ze zijn aanzienlijk genoeg om het middelpunt van een gerecht te zijn. Probeer ze te gebruiken als vleesvervanger: grill ze of rooster ze en serveer ze als een hamburger. Kook portobellos met andere groenten, zoals sperziebonen en paprika's, en serveer ze als bijgerecht of in een pitabroodje met een scheutje olijfolie en azijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407