Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van snijbonen

Split-erwten eten

 1. Met een frisse textuur en een mild zoete, grasachtige smaak, maken snijbonen, ook wel snapbonen genoemd, een gezonde aanvulling op uw dieet. Volgens de USDA-richtlijnen vallen snijbonen in de categorie "andere groenten", in tegenstelling tot bonen en erwten, zetmeelrijke groenten of donkergroene, rode of oranje groenten. Elke kop snijbonen levert een kwart van de wekelijkse inname van "overige groenten" voor vrouwen en een vijfde voor mannen. Snijbonen hebben een indrukwekkend voedingsprofiel en bieden voedingsstoffen variërend van voedingsvezels tot essentiële mineralen.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Snijbonen zijn een geweldige aanvulling op een calorie-gecontroleerd dieet, omdat elke kop slechts 31 calorieën bevat, of 2 procent van de dagelijkse calorie-inname in een dieet van 2000 calorieën. Elke portie snijbonen biedt 7 gram koolhydraten, inclusief 2,7 gram voedingsvezels, evenals 2 gram eiwit en minder dan een halve gram vet. De koolhydraten in bonen leveren energie, terwijl hun vezelgehalte de spijsvertering bevordert en het eiwitgehalte van de bonen de gezondheid van je haar, spieren en huid in stand houdt.

Vitaminen A en C

 1. Snijbonen aan uw dieet toevoegen als bron van vitamines, met name vitamine A en C. Uw lichaam gebruikt vitamine A om uw immuunsysteem te ondersteunen en om een ​​gezonde huid en ogen te behouden, terwijl vitamine C behoudt de sterkte van uw bloedvaten, botten en tanden. Een kop snijbonen bevat 12 milligram vitamine C en 690 internationale eenheden vitamine A. Dit levert 16 procent van de vitamine C en 30 procent van de vitamine A-vereisten voor vrouwen, evenals 14 en 23 procent van de aanbevolen dagelijkse vitamine C en A innamen voor mannen, respectievelijk, volgens het Institute of Medicine.

Snijbonen pompen uw strijkijzer op

 1. Snijbonen leveren ook een aanzienlijke hoeveelheid ijzer, evenals kleine hoeveelheden andere mineralen. IJzer speelt een centrale rol in het vermogen van uw lichaam om zuurstof te gebruiken - het laat uw spieren zuurstof opslaan voor toekomstig gebruik en helpt uw ​​rode bloedcellen zuurstof in uw bloedbaan te circuleren. Elke portie snijbonen bevat 1 milligram ijzer - 6 en 13 procent van de door het Institute of Medicine aanbevolen dagelijkse inname voor respectievelijk vrouwen en mannen. Snijbonen dienen ook als bescheiden bronnen van magnesium, calcium en fosfor.

Meer snijbonen eten

 1. Snijbonen zijn een handige snack die rauw wordt geserveerd - eet ze alleen of combineer ze met hummus, guacamole of verse salsa. Gebruik snijbonen als gezond bijgerecht - ze werken goed licht gecoat in geroosterde sesamolie en vervolgens geroosterd, of gebakken met gehakte knoflook en olijfolie. U kunt ook snijbonen stomen en op smaak brengen met citroensap en zwarte peper. Eet de gestoomde bonen als bijgerecht en gebruik eventuele restjes als topping voor groene salade of als vulling voor wraps.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407