Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van suikerbonen Groene bonen

Vitaminen en mineralen

 1. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw stelt dat volwassenen elke dag 2 tot 3 koppen groenten moeten hebben, afhankelijk van hun geslacht en leeftijd. De behoeften van kinderen zijn vergelijkbaar, maar variëren ook. Helaas toonde het rapport uit 2010 over de voedingsgewoonten van Amerikanen aan dat de meeste mensen slechts 59 procent van de groenten kregen die ze zouden moeten eten. Sugar snaps en sperziebonen, vers, ingevroren of in blik, kunnen gemakkelijk worden bereid en kunnen uw groente-inname stimuleren.

Calorieën, vet en natrium

 1. Driekwart van een kopje verse sugar snaps, één portie, heeft slechts 35 calorieën en geen vet. Het bevat 140 mg natrium, wat ongeveer 6 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde is. Dezelfde hoeveelheid verse sperziebonen bevat 20 calorieën en nul vet, maar heeft ook de bonus dat ze natriumvrij zijn.

Voedingsstoffen

 1. Beide groenten bevatten veel voedingsstoffen. De portie van 3/4-kopjes sugar snap peas geeft je 2 g eiwit, ongeveer 4 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde. Het levert 2 procent van uw aanbevolen vitamine A, 4 procent van uw calcium en 8 procent ijzer. Het blinkt uit met vitamine C, waardoor je 30 procent krijgt van wat je elke dag nodig hebt.

 2. Sperziebonen geven u 1 g eiwit, 4 procent van zowel vitamine A als calcium en 2 procent ijzer. Als het gaat om vitamine C, krijg je 10 procent van je aanbevolen dagelijkse waarde.

Fiber

 1. Sugar snaps en sperziebonen zijn beide goede bronnen van vezels. De erwten bevatten 2 g, of ongeveer 8 procent van wat je elke dag zou moeten hebben, en de bonen hebben 3 g, voor 12 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vezel is een belangrijk onderdeel van uw dieet omdat het ruwvoer biedt en uw lichaam helpt voedsel te verteren. Het is ook handig als je op je gewicht let, omdat het je sneller vult met relatief minder calorieën. MedlinePlus waarschuwt echter dat als u niet gewend bent om te veel vezels te eten, dit langzaam aan uw dieet moet toevoegen. Als je te veel eet, te snel, kun je last krijgen van een opgeblazen gevoel en krampen, en het kan winderigheid veroorzaken.

Vers, bevroren of ingeblikt?

 1. De supermarkt staat vol met opties voor uw groentewinkelen. U kunt uw sugar snaps en sperziebonen krijgen in de gang van het product of de diepvriesproducten sectie, en sperziebonen zijn ook beschikbaar op de conservenafdeling. Medline Plus beveelt verse groenten aan en zegt dat ze meer voedingsstoffen behouden dan ingevroren of ingeblikt. Als je geen verse sperziebonen kunt krijgen, probeer dan bevroren te worden; ingeblikte groenten bevatten meestal veel natrium. Als u bonen in blik moet kopen, zoek dan naar soorten met of zonder natrium.

Bereiding

 1. MedlinePlus moedigt mensen aan hun groenten te stomen, omdat het stomen meer voedingsstoffen binnenhoudt. Koken daarentegen kan belangrijke vitamines en mineralen uitlogen. Gestoomde sugar snaps en sperziebonen vormen een helder, knapperig bijgerecht of een andere toevoeging aan een salade. Zorg ervoor dat u niet te veel zout of vetten toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407