Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van tomaten voor zwangerschap

Strategieën en overwegingen

 1. Tijdens de zwangerschap heb je over het algemeen iets meer nodig dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en voedingsstoffen om ervoor te zorgen dat je baby gezond en sterk groeit. Dit betekent echter geen extra porties junkfood. Terwijl je kind groeit, moet je jezelf voedzame maaltijden geven. Tomaten zijn slechts een van de vele verse en gezonde voedingsmiddelen die je moet eten tijdens de zwangerschap.

Vitamine C en ijzer

 1. Tomaten zijn een bron van vitamine C, een van de vele essentiële voedingsstoffen die u tijdens de zwangerschap nodig hebt om uzelf en uw baby gezond te houden. Vitamine C helpt bij het vormen van gezonde botten, tanden en tandvlees. De vitamine helpt ook bij de opname van ijzer, wat van bijzonder belang is tijdens de zwangerschap, omdat zwangere vrouwen over het algemeen een hogere ijzerbehoefte hebben. Hoewel je arts misschien extra ijzersupplementen tijdens de zwangerschap aanbeveelt, kan het eten van tomaten die rijk zijn aan vitamine C je lichaam helpen het ijzer dat je inneemt beter op te nemen.

Lycopeen

 1. Tomaten bevatten grote hoeveelheden lycopeen, een antioxidant die kan beschermen tegen celbeschadiging. De National Institutes of Health merkt op dat het veilig is voor zwangere vrouwen om voedsel te eten dat lycopeen bevat, hoewel de veiligheid van lycopeen supplementen voor zwangere vrouwen niet voldoende is onderzocht. Als je zwanger bent, geniet dan van de voordelen van deze antioxidant, omdat het van nature voorkomt in tomaten, en blijf uit de buurt van lycopeen-supplementen.

Nieuwe ontwikkelingen

 1. In 2007, plant biochemici van de Universiteit van Florida genetisch gemanipuleerde tomaten die folaat bevatten, een essentiële vitamine voor een gezonde zwangerschap. Folaattekorten tijdens de zwangerschap kunnen ontwikkelingsproblemen veroorzaken, zoals langzame groeisnelheden en geboorteafwijkingen, en alle zwangere vrouwen wordt geadviseerd om ervoor te zorgen dat ze de juiste hoeveelheden van deze voedingsstof krijgen. Gewoonlijk te vinden in spinazie en andere bladgroenten, kan genetische manipulatie tomaten binnenkort tot een waardevolle bron van foliumzuur maken. Voordat deze gemodificeerde tomaten goedkeuring kunnen krijgen van de FDA, moeten er echter nog meer tests worden uitgevoerd en het kan jaren duren voordat u tomaten met foliumzuur in uw plaatselijke supermarkt ziet.

Overwegingen

 1. Hoewel tomaten voedingswaarde kunnen bieden tijdens de zwangerschap, kunnen ze voor sommige zwangere vrouwen ook ongemak veroorzaken. Tijdens de tweede helft van de zwangerschap wordt maagzuur een zorg voor sommige vrouwen, omdat het hormoon progesteron de klep ontspant die uw slokdarm van uw maag scheidt, waardoor zure reflux en het brandende gevoel van maagzuur worden veroorzaakt. Zure voedingsmiddelen zoals tomaten kunnen dit probleem voor sommige vrouwen verergeren en brandend maagzuur verergeren. Als u maagzuur ervaart tijdens de zwangerschap, verminder dan uw tomatenconsumptie en vermijd ander voedsel dat gastro-intestinale problemen veroorzaakt.

 2. Hoewel tomaten voedingswaarde kunnen bieden tijdens de zwangerschap, kunnen ze voor sommige zwangere vrouwen ook ongemak veroorzaken. Tijdens de tweede helft van de zwangerschap wordt maagzuur een zorg voor sommige vrouwen, omdat het hormoon progesteron de klep ontspant die uw slokdarm scheidt van uw maag, waardoor zure reflux en het brandende gevoel van maagzuur worden veroorzaakt. Zure voedingsmiddelen zoals tomaten kunnen dit probleem voor sommige vrouwen verergeren en brandend maagzuur verergeren. Als u maagzuur ervaart tijdens de zwangerschap, verminder dan uw tomatenconsumptie en vermijd ander voedsel dat gastro-intestinale problemen veroorzaakt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407