Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van tomatenkomkommers

Lycopeenstructuur

 1. Een komkommer en een tomaat zijn het hele jaar door verkrijgbaar en zijn in de zomer in het seizoen. Ze vormen samen een eenvoudige mediterrane salade met olijfolie of een tuinsalade met groene sla. De variëteiten van komkommers zijn divers, maar de meeste hebben een vergelijkbare smaak. Het pitloze type is het belangrijkste verschil tussen hen. Een tomaat kan in grootte variëren van een kleine kers tot een grote biefstuktomaat, en de kleuren variëren van geel tot rood tot paars. Het voedingsgehalte van een tomaat en komkommer bevat gezonde voedingsstoffen die de nadruk van de USDA op het dagelijks eten van groenten en fruit als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet versterken.

Tomatencalorieën en Macronutriënten

 1. Een middelgrote tomaat met een diameter van 2,5 inch levert 22 calorieën, of bijna 1 procent van een standaard dieet met 2000 calorieën. Het bevat ook 1 g eiwit, dat helpt bij het reguleren van de vertering van de 4,8 g koolhydraten die het biedt. Koolhydraten komen soms snel in de bloedbaan, wat een suikerstoot en crash veroorzaakt die schadelijk is voor de stofwisseling. De 1,5 g vezels in een tomaat vult je maag en verzadigt je eetlust, waardoor onbedwingbare trek naar ongezond voedsel dat calorieën toevoegt aan je dieet wordt voorkomen.

Tomaat Kalium, Vitaminen en Water

 1. Tomaten hebben 292 mg kalium of 8 procent van de dagelijkse waarde van 3500 mg American Dietetic Association. Kalium brengt de vloeistof in uw lichaam in evenwicht. Een teveel aan vocht kan uw bloeddruk verhogen, een factor bij hart- en vaatziekten. De 17 mg vitamine C in een tomaat is het equivalent van meer dan 25 procent van de dagelijkse ADA-waarde van 60 mg. Vitamine C helpt uw ​​huid zichzelf te genezen en te herstellen, en het vertraagt ​​veroudering, wat ook de huidkwaliteit ondersteunt. De kleur van een tomaat is een aanwijzing dat het bètacaroteen bevat, een vorm van vitamine A. Je lichaam heeft elke dag 5.000 IE vitamine A nodig. De tomaat heeft 20 procent van die waarde, of 1025 IE. Een tomaat voorziet je lichaam ook van hydratatie. De samenstelling bestaat uit gemiddeld 94 procent water.

Komkommercalorieën en Macronutriënten

 1. Een middelgrote komkommer levert ook minder dan 1 procent van de calorieën in een typisch dieet. De 1,2 g eiwit is niet significant in vergelijking met een primaire eiwitbron, zoals vlees dat meestal ongeveer 20 g levert, maar het helpt wel energie te behouden. Het komkommer-koolhydraat- en vezelgehalte is respectievelijk 4,3 g en 1,4 g. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van het lichaam en vezels verbeteren de spijsvertering door de stof in ontlasting te leveren die frequente, gezonde afvalverwijdering stimuleert.

Komkommer Kalium en water

 1. Een komkommer levert ook 273 mg kalium, wat 8 procent is van de dagelijkse ADA van 3500 mg. Kalium regelt de elektrische impuls in uw hart en voorkomt aritmieën die de normale cardiovasculaire gezondheid onderbreken en angst veroorzaken. De samenstelling van de komkommer is voornamelijk water. Elke komkommer is ongeveer 97 procent water.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407