Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van varkensbonen

Sodium

 1. Bonen zijn nutritionele krachtpatsers, die grote hoeveelheden mineralen leveren en weinig vet bevatten. Ze kunnen ook helpen het risico op obesitas, hartaandoeningen, kanker en diabetes te verlagen, volgens de North Dakota State University Extension. Hoewel varkensvlees en bonen niet zo voedzaam zijn als gewone gedroogde of ingeblikte bonen vanwege hun hogere vet-, cholesterol- en natriumgehalte, bieden ze nog steeds veel essentiële voedingsstoffen.

Calorie- en Macronutrient-inhoud

 1. Door een kant bestaande uit een kopje varkensvlees en bonen aan uw bord toe te voegen, verhoogt u het caloriegehalte van uw maaltijd met 268. U krijgt 13,1 gram extra eiwitten, 50,6 gram koolhydraten en 3,9 gram vet, inclusief 1,5 gram verzadigd vet. Dit is 6 procent van de aanbevolen limiet voor totaal vet en 8 procent van de aanbevolen limiet voor verzadigd vet voor de dag als u een dieet van 2000 calorieën volgt. Varkensvlees en bonen leveren ook een kleine hoeveelheid cholesterol, met 8 milligram per kopje.

Vezel en foliumzuur

 1. Elke kop varkensvlees en bonen bevat 13,9 gram vezels, of 56 procent van de dagelijkse waarde voor deze essentiële voedingsstof. Vezels helpen bij het verlagen van uw cholesterol en uw risico op hartaandoeningen en spijsverteringsklachten zoals aambeien, diverticulose en constipatie. Het zorgt ervoor dat u zich langer vol voelt, waardoor u gemakkelijker een gezond gewicht kunt behouden. Een portie varkensvlees en bonen verhoogt ook uw inname van folaat en levert 23 procent van de dagelijkse waarde. Je hebt foliumzuur nodig om DNA te vormen en voor een goede celdeling.

Veelvoud aan mineralen

 1. Varkensvlees en bonen schitteren echt als het gaat om mineralen. Elke portie van 1 kopje levert 46 procent van de DV voor mangaan, 13 procent van de DV voor calcium, 17 procent van de DV voor selenium en meer dan 20 procent van de DV voor ijzer, kalium, magnesium, zink, fosfor en koper. Mangaan en calcium helpen je bij het vormen van sterke botten; selenium en magnesium helpen bij de vorming van DNA; en ijzer, koper en fosfor helpen rode bloedcellen vormen om zuurstof in uw lichaam te vervoeren. Kalium is essentieel voor bloeddrukbeheersing en je hebt zink nodig voor een goede immuunfunctie.

Natriumsituatie

 1. Varkensvlees en bonen moeten echter niet uw enige bron van bonen zijn, omdat ze veel natrium bevatten. Elke portie van 1 kop bevat 1047 milligram van dit mineraal, dat kan bijdragen aan hoge bloeddruk bij gevoelige personen. Beperk uw dagelijkse inname van natrium tot 2300 milligram als u gezond bent of 1500 milligram als u een verhoogd risico loopt op hoge bloeddruk of hartaandoeningen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407