Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde van Vermicelli rijstnoedels

Kurkuma voor uw gezondheid

 1. Die zachte noedel die de kom van uw Vietnamese noedelkom vult, is geen spaghetti maar vermicelli rijstnoedels. Deze noedels, gemaakt van gemalen rijst, zijn overal in Azië te vinden en worden naast Vietnamees in een aantal verschillende keukens gebruikt, waaronder Thais en Chinees. Wat de voeding betreft, is de vermicelli-rijstnoedel calorierijk en rijk aan koolhydraten, maar bijna vetvrij en natriumarm.

Calorieën rijstnoedels

 1. Met 214 calorieën in een portie van 56 gram of 2 ounce zijn vermicelli rijstnoedels een energierijk voedsel. Energiedichtheid verwijst naar het aantal calorieën dat een voedingsmiddel bevat in vergelijking met zijn gewicht. De vermicelli-noedel bevat 3,8 calorieën per gram; vergelijk dat met een energierijk voedingsmiddel zoals broccoli, dat 0,5 calorieën per gram bevat.

 2. Energierijk voedsel is niet zo vullend als voedzaam met weinig energie, en als je niet oppast, eet je misschien meer calorieën dan je bedoeld had. Het eten van de noedels als onderdeel van een soep op basis van bouillon, zoals de Vietnamese Pho, kan je helpen te vullen, zodat je minder noedels eet.

Koolhydraten in rijstnoedels

 1. De meeste calorieën in de vermicelli rijstnoedels komen uit koolhydraten. Een portie van 2 ons bevat 47 gram koolhydraten. Als je primaire energiebron zouden koolhydraten de meeste calorieën van je dag moeten leveren - 45 tot 65 procent.

 2. Hoewel de noedels een goede bron van koolhydraten zijn, zijn ze geen goede bron van vezels, een soort koolhydraten die je lichaam niet kan verteren. Een portie levert slechts 1 gram. Vezel voorkomt constipatie en kan uw risico op obesitas, hartaandoeningen en bepaalde soorten kanker helpen verminderen.

Vet- en cholesterolvrij

 1. Vermicelli rijstnoedels bevatten een verwaarloosbare hoeveelheid vet en geen cholesterol. Vet is een essentiële voedingsstof die uw lichaam gebruikt als energiebron en om in vet oplosbare vitamines te absorberen. Het meeste vet in uw dieet moet afkomstig zijn van onverzadigde vetten zoals olijfolie, koolzaadolie en avocado's. Gefrituurd voedsel is een bron van transvet, wat het risico op hartaandoeningen verhoogt. Dus als je je noedels bestelt, is het gezonder om ze zacht te bestellen in plaats van gebakken.

Onvolledige bron van eiwitten

 1. De noedels bevatten 3 gram eiwit per portie van 2 ons. Omdat de noedels zijn gemaakt van rijst, bevatten ze niet alle essentiële aminozuren, waardoor ze een onvolledige eiwitbron zijn. Maar je kunt aan je dagelijkse eiwitbehoeften voldoen door de hele dag door ander voedsel te eten, zelfs als het niet-vleesbronnen zijn, zoals andere granen, bonen of groenten.

Natriumarm

 1. Als u te veel natrium in uw dieet binnenkrijgt, verhoogt dit uw risico op het ontwikkelen van hoge bloeddruk, volgens de American Heart Association. Wanneer u het natrium in uw dieet probeert te beperken, zijn vermicelli-rijstnoedels een goede keuze, zolang u ze combineert met ander natriumarm voedsel. Een portie van 2 ons bevat 10 milligram natrium. Beperk uw dagelijkse natriuminname tot minder dan 2.300 milligram per dag.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407