Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde voor alligatorvlees

Voorbehoud

 1. Afhankelijk van waar u woont, kan krokodillenvlees net zo gewoon zijn als rundvlees. Alligator is een wildvlees dat meestal bevroren wordt verkocht. Volgens het South Dakota Department of Health hebben de meeste wildsoorten minder verzadigd vet en minder calorieën dan commercieel gefokt rundvlees, varkensvlees en kip. Alligator smaakt vergelijkbaar met kip en biedt hoogwaardige eiwitten vergelijkbaar met mager rundvlees.

Calorievergelijking

 1. Een portie van 3,5 ounce alligatorvlees - ongeveer de grootte van een spel kaarten - bevat 232 calorieën, volgens het Ministerie van Landbouw en Consumentendiensten van Florida. Deze hoeveelheid is iets minder dan die van een typisch stuk rundvlees. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat een portie rib-eye steak van 3,5 ounce met het geknipte vet 291 calorieën.

Eiwit Match Up

 1. Waar alligator echt opvalt, is het eiwitgehalte. De meeste wildvlees heeft meer mager spierweefsel dan huishoudelijk vlees, en alligator is geen uitzondering. Diezelfde portie alligator van 3,5 ons bevat een punch met bijna 46 gram eiwit. Dat is twee keer zoveel als de typische snee van binnenlands rundvlees. Een portie rib-eye steak levert volgens de USDA 23 gram eiwit op, wat nog steeds een goede hoeveelheid is.

Fat Wars

 1. Een van de nadelen van rundvlees is het verzadigde vetgehalte, en zelfs een van de magerste stukken rundvlees is niet opgewassen tegen het vetarme gehalte van alligatorvlees. Overweeg dit: een portie lendenbiefstuk van 3,5 ounce bevat 14 gram totaal vet en bijna 6 gram verzadigd vet. Dezelfde portie alligatorvlees bevat slechts 4 gram vet en nul verzadigd vet. Andere stukken rundvlees zijn zelfs nog vetter. Een portie rib-eye steak van 3,5 ons bevat 21 gram vet en bijna 10 gram verzadigd vet. Bovendien bevat alligatorvlees geen cholesterol.

Gebruik, voorbereiding en veiligheid

 1. De keuze van alligator is het staartvlees, maar u kunt ook ribben, goudklompjes en vleugels vinden, de voorpoten. Bewaar krokodillenvlees in de vriezer totdat je klaar bent om het te gebruiken, en ontdooi het in de koelkast. Was uw handen, keukengerei en oppervlakken na het hanteren van het onbewerkte product. Je kunt alligatorvlees gebruiken om filets, worstjes, stoofschotels, soepen, pasteitjes en taco te maken. Wetenschappers ontdekten dat alligator een hoog gehalte aan kwik met verontreinigende stoffen bevat, meldt een ABC News-artikel uit september 2006. Net als bij kwik met een hoog kwikgehalte, moet u mogelijk krokodillevlees vermijden als u zwanger bent of borstvoeding geeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407