Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde voor gebakken aardappelschillen vs. Vlees

Afvallen met gebakken aardappelen

 1. Aardappelen hebben een slechte reputatie omdat ze veel koolhydraten en weinig voeding bevatten. Hoewel versies gebakken in transvetrijke olie of overgoten met kaas en boter misschien niet de gezondste opties zijn, kan een gepofte aardappel onderdeel zijn van een gezond dieet. Het eten van zowel het vlees als de schil van de aardappel biedt je de meeste voeding, maar elk biedt specifieke voordelen.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Een aardappel, alleen vlees, met een gewicht van 5,5 gram bevat 145 calorieën. Het heeft slechts sporen van vet, 34 gram koolhydraten en 3 gram eiwit. De schil van een aardappel, die 2 gram weegt, voegt 115 calorieën, 27 gram koolhydraten en 2,5 gram eiwit toe. De huid biedt 4,6 gram vezels in vergelijking met de 2 gram in het vlees. Het vruchtvlees is hoger in suiker, met 3 gram, vergeleken met de schil, minder dan 1 gram.

Vitaminen

 1. Het vlees van een aardappel levert 33 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine C, gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën. De schil bevat slechts een derde van wat het vlees biedt. Het vlees levert ook 23 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine B-6, 11 procent voor thiamine en niacine en kleine hoeveelheden folaat, riboflavine en pantotheenzuur. De huid heeft 18 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine B-6, met relatief kleine hoeveelheden thiamine, riboflavine en folaat.

Mineralen

 1. De schil van de aardappel levert 20 milligram calcium, terwijl het vruchtvlees slechts 8 milligram levert - maar geen van beide is een zeer goede bron van het botopbouwende mineraal. De schil van de aardappel levert acht keer zoveel ijzer, met 4 milligram versus 0,5 milligram in het vlees. Het vlees is echter een betere bron van magnesium - met 10 procent versus 6 procent in de huid. De twee zijn vergelijkbaar qua fosfor- en zinkgehalte. Het vruchtvlees levert iets minder koper, met 17 procent van de dagelijkse waarde versus 24 procent in de huid en minder mangaan, met 13 procent van de dagelijkse waarde versus 18 procent. Het aardappelvlees biedt bijna twee keer zoveel kalium als de schil. Het vruchtvlees van één aardappel heeft 610 milligram kalium, wat de vocht- en mineralenbalans in je lichaam ondersteunt - meer dan een kleine banaan.

Overwegingen

 1. Uw beste gok is om de aardappel, het vlees en de schil te eten, om te profiteren van het totale voedingspakket. De vezel in de schil helpt de aardappel meer verzadigend te werken en kan drastische schommelingen in uw bloedsuiker verminderen. De aardappel en de schil zorgen samen voor bijna een kwart van uw dagelijkse kaliumbehoefte. Sla het toevoegen van zure room, boter en cheddar-kaassaus over aan uw aardappel. Voor smaak zonder extra verzadigd vet, voeg cottage cheese, yoghurt, een kleine hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas, zwarte peper of bieslook toe.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407