Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarde voor struisvogeleieren

Hoog in ijzer en zink

 1. Struisvogeleieren zijn de grootste eieren van alle vogels. Ze meten ongeveer 6 tot 7 centimeter lang en tot 18 centimeter rond. Struisvogel werd voor het eerst geïmporteerd in de Verenigde Staten in de jaren 1880. De fokkerij groeide in de jaren 1980, en vanaf 2002 waren er 1600 struisvogelranches in de Verenigde Staten die vlees, veren, huiden en eieren aan de consumenten leverden.

Presentatievergelijkingen

 1. Niemand zal ooit een heel ei in één keer eten, omdat een struisvogelei ongeveer het equivalent is van 24 kippeneieren, volgens de Wellsphere-website.

Calorieën

 1. Een portie struisvogelei gelijk aan één kippenei bevat 83 calorieën, zes meer dan een gemiddeld kippenei. Een volledig struisvogelei bevat ongeveer 2.000 calorieën, merkt Wellsphere op. Beide soorten eieren zijn ongeveer 47 procent eiwit en 45 procent vet.

Vitaminen

 1. Volgens de Mazuri-website bevat een struisvogelei 16,29 IE / g vitamine A, terwijl een kippenei 20,5 IE / g bevat. Er is een nog groter verschil in vitamine E-gehalte: 39,95 IE / g in een kippenei maar slechts 15,31 IE / g in een struisvogelei. Struisvogeleieren zijn echter een goede bron van thiamine.

Mineralen

 1. Struisvogeleieren zijn wat rijker aan magnesium en ijzer dan kippeneieren, maar bieden minder mangaan en zink. In feite is het mangaangehalte ongeveer de helft van het gehalte aan kip. Struisvogeleieren bevatten ook calcium en fosfor. Een studie gerapporteerd door Mazuri vond een hoog niveau van selenium in sommige struisvogeleieren vanwege voedingssupplementen die de struisvogels ontvingen, wat wijst op een mogelijk toxiciteitsprobleem met eieren van struisvogels die op deze manier worden gevoerd.

Voordelen

 1. Struisvogeleieren bevatten veel minder cholesterol dan kippeneieren en een beetje minder verzadigd vet, waardoor ze een gezondere keuze zijn. Helaas is het serveren ervan problematisch tenzij je een zeer grote familie of een groep mensen voedt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407