Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden in Chinese visballen

Calorieën Verdeling

 1. Vanwege de nabijheid van de zee omvat de Chinese keuken veel gerechten op basis van zeevruchten. Onder hen zijn visballetjes, die vergelijkbaar zijn met gehaktballetjes behalve dat vis wordt gebruikt in plaats van rundergehakt. Visballetjes worden meestal verkocht door straatverkopers, maar je kunt dit gerecht thuis maken. Chinese visballetjes zijn rijk aan eiwitten en, in tegenstelling tot gehaktballetjes, vetarm.

Calorieën

 1. Chinese visballetjes bevatten weinig calorieën, omdat een portie van 100 gram voedsel slechts 77 calorieën bevat. Dat bedrag omvat minder dan 4 procent van de dagelijks aanbevolen inname van 2.000 en maakt visballetjes een mogelijke voedselkeuze voor mensen die willen afvallen. Je kunt de calorieën verbranden in 100 gram Chinese visballetjes door acht minuten joggen of vijf minuten springtouw.

Protein

 1. Net als bij andere gerechten gemaakt van zeevruchten, zijn Chinese visballetjes rijk aan eiwitten. Een portie van 100 gram Chinese visballetjes bevat 10 gram eiwit, dat is meer dan 1,5 keer de hoeveelheid in een ei. Eiwit is van vitaal belang voor uw gezondheid omdat het uw lichaam voorziet van aminozuren, de moleculaire bouwstenen van uw cellen en weefsels.

Fat

 1. Chinese visballetjes verschillen van traditionele Amerikaanse gehaktballetjes doordat ze weinig vet bevatten. Elke portie van deze visballetjes van 100 gram bevat slechts 1 gram vet, zonder verzadigd vet. Hoewel vet calorierijk is, is het belangrijk voor het leveren van energie, het helpen bij de opname van vitamines en het verzekeren van een gezonde groei, dus het Institute of Medicine beveelt aan een dieet te eten dat tussen 20 en 35 procent van de calorieën uit vet bevat.

Koolhydraten

 1. Chinese visballetjes bevatten relatief weinig koolhydraten, met 8 gram per portie van 100 gram. Als u een koolhydraatarm dieet volgt, is dit misschien geen ideale keuze; twee porties van 100 gram Chinese visballetjes bieden dezelfde hoeveelheid koolhydraten als een sneetje brood.

Vitaminen en mineralen

 1. Hoewel Chinese visballetjes een aantal voedingsvoordelen bieden, zijn ze belangrijke bronnen van vitamines en mineralen. Je lichaam heeft vitamines en mineralen nodig om vitale metabolische functies uit te voeren voor een optimale gezondheid.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407