Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden over kraken van varkensvlees

Andere overwegingen

 1. Varkensvlees knetteren is buikspek, dat in feite onverhard spek is, dat tot knapperig is gekookt. Net als spek bevat het knetteren van varkensvlees veel vet, verzadigd vet en calorieën. Hoewel het knetteren van varkensvlees misschien niet de gezondste toevoeging aan uw dieet is, kan het kennen van de voedingswaarde-informatie u helpen uw dieet aan te passen aan de occasionele uitspatting.

Calorieën

 1. Varkensvlees knetteren is een geconcentreerde bron van calorieën, wat betekent dat het een hoog caloriegehalte heeft in vergelijking met de portiegrootte. Een portie van 1/2 kopje bevat 262 calorieën. Als u een dieet van 2000 calorieën volgt, komt een kleine portie overeen met 13 procent van uw dagelijkse calorie-inname.

Fat

 1. Meer dan 75 procent van de calorieën in het knetteren van varkensvlees is afkomstig van vet. Een portie van 1/2-kopjes bevat 22 gram totaal vet, 8 gram verzadigd vet en 39 milligram cholesterol. Dus, naast dat het een hoog vetgehalte heeft, is het knetteren van varkensvlees ook rijk aan verzadigd vet. Een kleine portie voldoet aan 40 procent van uw dagelijkse waarde voor verzadigd vet. De aanbevolen procentuele dagelijkse waarde is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën voor gezonde volwassenen en is bedoeld als een gids om u te helpen gezonde voedingskeuzes te maken. Een dieet met veel verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed. Om uw hart gezond te houden, beveelt het Amerikaanse ministerie van Landbouw aan dat u uw inname van totaal vet beperkt tot 20 tot 35 procent van de calorieën, verzadigd vet tot minder dan 10 procent van de calorieën en cholesterol in de voeding tot minder dan 300 milligram per dag.

Protein

 1. De overige calorieën bij het knetteren van varkensvlees zijn afkomstig van eiwitten. Een portie van 1/2 kopje bevat 14 gram eiwit, wat overeenkomt met 28 procent van uw dagelijkse waarde. Bovendien is het eiwit een hoogwaardige eiwitbron die alle essentiële aminozuren levert. Hoewel eiwit een essentiële voedingsstof is, krijgen de meeste Amerikanen volgens de Centers for Disease Control and Prevention meer dan genoeg eiwitten in hun voeding. De meeste gezonde mannen hebben ongeveer 56 gram eiwitten per dag nodig, en gezonde vrouwen 46 gram per dag.

Sodium

 1. Hoewel niet genezen zoals spek, is het knetteren van varkensvlees rijk aan natrium. Een portie van 1/2 kopje bevat 726 milligram, wat overeenkomt met 30 procent van uw dagelijkse waarde. Overmatig gebruik van natrium verhoogt de bloeddruk. Om uw bloeddruk binnen een acceptabel bereik te houden en uw risico op hypertensie te verminderen, beperkt u uw dagelijkse natriuminname tot 1500 tot 2300 milligram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407