Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden van Kimchi Jjigae

Protein

 1. Kimchi jjigae is een traditionele Koreaanse stoofpot gemaakt met kimchi - pittige, gefermenteerde kool - en varkensbouillon. Vaak opgenomen in de stoofpot zijn stukjes varkensvlees, groene uien en pittige Koreaanse rode peper chili, ook bekend als gochugaru. De stoofpot wordt over het algemeen pittig geserveerd, maar de warmte kan worden aangepast aan individuele smaken. Kimchi jjigae is rijk en vullend en wordt meestal tijdens de koudere maanden gegeten, maar het is een buikverwarmend gerecht dat het hele jaar door kan worden geconsumeerd.

Calorieën, eiwitten en vet

 1. Een portie kimchi jjigae van 1 kop heeft 463 calorieën en 26 gram totaal vet, inclusief 10 gram verzadigd vet en 2 gram meervoudig onverzadigd vet. Een enkele portie heeft ook 78 milligram cholesterol. Volgens de American Heart Association kan een persoon met een dieet van 2000 calorieën per dag tussen 56 en 77 gram totaal vet per dag consumeren, waarvan niet meer dan 15 gram verzadigd vet moet zijn. De limiet voor cholesterol is 300 milligram per dag en minder dan 200 milligram als u in het verleden hartaandoeningen heeft gehad. Als zodanig bevat een portie kimchi jjigae van 1 kop een aanzienlijke hoeveelheid van uw dagelijkse cholesterol- en vetlimieten. Een portie van 1 kop kimchi jjigae bevat ook 24 gram eiwit, dat tussen 43 en 52 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eiwit voor alle volwassen mannen en vrouwen levert.

IJzergehalte

 1. Als een essentieel mineraal beschouwd, helpt ijzer uw lichaam om een ​​aantal eiwitten op te bouwen en is het ook cruciaal voor de productie van bloedcellen. IJzer helpt bij het maken van hemoglobine en myoglobine, die helpen bij het transport van zuurstof door uw lichaam. Onvoldoende hoeveelheden ijzer in uw systeem kunnen leiden tot bloedarmoede, waarvan de symptomen lage energie en vermoeidheid zijn. Een portie kimchi jjigae van 1 kop heeft 23 procent van de dagelijkse waarde van ijzer. Volwassen mannen van alle leeftijden en vrouwen van 51 jaar en ouder hebben 8 milligram ijzer per dag nodig. Voor vrouwen tussen de 19 en 50 jaar is de aanbeveling 18 milligram per dag.

Koolhydraatgehalte

 1. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koolhydraten voor volwassen mannen en vrouwen is 130 gram per dag. Voor volwassen vrouwen die zwanger zijn, stijgt de ADH tot 175 gram per dag, en het is 210 gram per dag voor vrouwen die borstvoeding geven. Met 33 gram koolhydraten per portie van 1 kopje levert kimchi jjigae 16 tot 25 procent van de koolhydraat-ADH voor alle volwassenen. Koolhydraten zijn de primaire energiebron van uw lichaam en zijn nodig om uw zenuwstelsel, hersenen, nieren, spieren en darmen te laten functioneren. Overmatige koolhydraten worden opgeslagen in je spieren en lever voor toekomstig gebruik, maar als ze niet worden gebruikt, worden ze vet.

Natriumgehalte

 1. Met 430 milligram natrium per portie van 1 kopje heeft kimchi jjigae tussen 19 en 29 procent van de maximale hoeveelheid natrium die wordt aanbevolen voor alle volwassenen. De aanbevolen bovengrens is 2.300 milligram per dag, daalt tot 1500 milligram per dag als u Afro-Amerikaans bent, ouder dan 51 jaar of een geschiedenis van hartaandoeningen heeft. De meeste Amerikanen hebben een dieet dat te veel natrium bevat, wat kan leiden tot hartaandoeningen, nierproblemen en hoge bloeddruk. Voeg geen extra zout aan het gerecht toe om de hoeveelheid natrium in kimchi jjigae te verminderen. Als u het in een restaurant bestelt, kunt u ook om de keuken vragen om de hoeveelheid natrium te beperken.

 2. Met 430 milligram natrium per portie van 1 kopje heeft kimchi jjigae tussen 19 en 29 procent van de maximale hoeveelheid natrium die wordt aanbevolen voor alle volwassenen. De aanbevolen bovengrens is 2300 milligram per dag, daalt tot 1500 milligram per dag als u Afro-Amerikaans bent, ouder dan 51 jaar of een geschiedenis van hartaandoeningen heeft. De meeste Amerikanen hebben een dieet dat te veel natrium bevat, wat kan leiden tot hartaandoeningen, nierproblemen en hoge bloeddruk. Voeg geen extra zout aan het gerecht toe om de hoeveelheid natrium in kimchi jjigae te verminderen. Als u het in een restaurant bestelt, kunt u ook om de keuken vragen om de hoeveelheid natrium te beperken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407