Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden van Mung Bean Noodles

Bulk langzaam omhoog

 1. Mungboonnoedels worden veel gebruikt in China en Zuidoost-Azië. Ze zijn een ingrediënt in veel oosterse gerechten, zoals soepen, wokgerechten, salades, desserts en loempia's. De noedels zelf zijn smaakloos maar absorberen gemakkelijk de smaken van andere ingrediënten die aan het gerecht zijn toegevoegd. Zelfs alleen gegeten bevatten mungboonnoedels veel voedingsstoffen die belangrijk zijn voor uw algehele gezondheid.

Identificatie

 1. Mungboonnoedels worden ook wel glasnoedels, cellofaan, draad of moongoonnoedels genoemd. Gemaakt van mungbonen, deze noedels hebben een gelatineuze draadachtige structuur en worden meestal in bundels gevouwen voor distributie in de detailhandel. Ongekookte mungboonnoedels zijn doorschijnend, maar ze worden ondoorzichtiger naarmate ze langer worden gekookt. Hun gekookte structuur en consistentie blijft behouden, in tegenstelling tot tarwe- en rijstnoedels.

Calorie-inhoud

 1. Mungboonnoedels bevatten 491 calorieën per kopje, bijna allemaal uit het hoge koolhydraatgehalte van 121 gram per kopje. Het eten van 1 kopje gewone mungboonnoedels voldoet aan 1/4 van je gemiddelde dagelijkse caloriebehoefte. Mungboonnoedels bevatten geen suiker of cholesterol en minder dan een gram vet. Ze bevatten weinig natrium met 14 milligram per kopje.

B Vitaminen

 1. Mungboonnoedels bevatten de B-vitamines thiamine, niacine, pantotheenzuur, vitamine B-6 en folaat. De B-familie van vitamines is essentieel voor de vorming en het onderhoud van cellen in het lichaam, vooral zenuwcellen. Ze zijn kritieke voedingsstoffen voor energie en hersenactiviteit, inclusief humeur en geheugen. Foliumzuur is vooral belangrijk voor de productie van rode bloedcellen en helpt geboorteafwijkingen en afwijkingen aan de hersenen en wervelkolom in de foetus, zoals spina bifida, te voorkomen. Groene bonennoedels bevatten 3 microgram folaat per kopje.

Choline

 1. Choline helpt bij de ontwikkeling van de hersenen, inclusief geheugen. Het is essentieel voor normale celactiviteit, leverfunctie en opname van voedingsstoffen. Mungboonnoedels leveren 131 milligram per kopje, wat 24 tot 31 procent van de dagelijks aanbevolen inname is, of AI - 550 milligram voor mannen en 425 milligram voor vrouwen, volgens de Food and Nutrition Board van het Institute of Medicine.

Mineralen

 1. Calcium en fosfor zijn belangrijke mineralen voor sterke botten en tanden. Mungboonnoedels bevatten respectievelijk 35 milligram en 45 milligram per kopje. Met 3 milligram per kopje leveren noedels ijzer dat nodig is om zuurstof naar cellen te transporteren. Mungboonnoedels zijn een goede bron van selenium en leveren ongeveer 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid per kopje. Andere mineralen in mungboonnoedels zijn zink, koper en magnesium.

Glycemische index

 1. Voedingsmiddelen, zoals mungboonnoedels, die voornamelijk koolhydraten bevatten, worden snel verteerd en worden meestal hoog gewaardeerd op de glycemische index, of GI, een meting van het effect dat een voedingsmiddel heeft op de bloedglucose. Voedsel met een hoge glycemische waarde verhoogt insuline en bloedglucose en kan het risico op diabetes verhogen. Onderzoekers van de National Pingtung University of Science and Technology in Taiwan ontdekten dat mungboonnoedels tot de laagste behoorden op de GI-index van koolhydraatrijke voedingsmiddelen die in Chinese voeding worden gegeten. Ze gebruikten 10 proefpersonen om de glycemische index te evalueren en vonden mungboonnoedels een lagere glycermische index dan bruine rijst, taro, adlay, yam en brood. Conclusies, gepubliceerd in 2010 in de "World of Gastroenterology," voorgestelde waarden en management van zetmeelrijke voedingsmiddelen in het dieet zijn nuttig voor de preventie van levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes mellitus.

 2. Voedingsmiddelen, zoals mungboonnoedels, die voornamelijk koolhydraten bevatten, worden snel verteerd en worden meestal hoog gewaardeerd op de glycemische index, of GI, een meting van het effect dat een voedingsmiddel heeft op de bloedglucose. Voedsel met een hoge glycemische waarde verhoogt insuline en bloedglucose en kan het risico op diabetes verhogen. Onderzoekers van de National Pingtung University of Science and Technology in Taiwan ontdekten dat mungboonnoedels tot de laagste behoorden op de GI-index van koolhydraatrijke voedingsmiddelen die in Chinese diëten worden gegeten. Ze gebruikten 10 proefpersonen om de glycemische index te evalueren en vonden mungboonnoedels een lagere glycermische index dan bruine rijst, taro, adlay, yam en brood. Conclusies, gepubliceerd in 2010 in de "World of Gastroenterology," voorgestelde waarden en het beheer van zetmeelrijke voedingsmiddelen in het dieet zijn nuttig voor de preventie van levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen, zoals diabetes mellitus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407