Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden van Nopal Cactus

Cactusvijgcactusvruchten koken

 1. Ook bekend als de vijgcactus, is nopalcactus een soort fruit dat veel voorkomt in Noord-Amerikaanse woestijnen en in heel Mexico. Nopal kan vers, ingeblikt of gedroogd worden gegeten en de lichte, lichtzure smaak leent het fruit goed voor zoete en hartige bereidingen. Nopal-cactus wordt soms ook verwerkt tot jam of gelei, en veel supermarkten hebben ze beschikbaar voor aankoop. Ze kunnen ook worden gekocht in Latijns-Amerikaanse supermarkten, waar ze in blik verkrijgbaar zijn, vers of gedroogd.

Basis Nutriton-profiel

 1. Een portie nopalcactus met 1 kop heeft 61 calorieën per portie, iets meer dan 1 gram eiwit, minder dan 1 gram totaal vet en meer dan 14 gram koolhydraten. Het heeft ook 5,4 gram voedingsvezels. Als vetarm, vezelrijk voedsel is nopalcactus een gezonde voedselkeuze, ondanks het suikergehalte. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor koolhydraten ligt tussen 130 en 210 gram per dag voor volwassenen. Dit betekent dat een portie nopal 6,7 tot 11 procent van de totale ADH voor koolhydraten heeft.

Hoog vitamine C

 1. Met 20,9 milligram vitamine C per portie van 1 kopje is gehakte nopalcactus rijk aan deze essentiële vitamine. De aanbevolen inname van vitamine C in de voeding is tussen 75 en 120 milligram per dag, dus een enkele portie nopalcactus levert 28 tot 17 procent van de dagelijkse ADH. Vitamine C helpt collageen produceren, een eiwit dat uw huid, pezen, ligamenten, kraakbeen en bloedvaten gezond houdt. Het is ook belangrijk voor het genezen van wonden en het sterk en gezond houden van botten.

Rijk aan natuurlijke antioxidanten

 1. Mede vanwege het vitamine C-gehalte staat nopal cactus ook bekend om zijn antioxiderende eigenschappen. Nopalcactus is ook rijk aan flavonoïden en bevat in totaal acht verschillende. Een onderzoek uit 2004 in het "American Journal of Clinical Nutrition" wees uit dat nopalcactus de door lipiden veroorzaakte schade aanzienlijk verminderde. Het hielp ook de algehele antioxidantstatus bij gezonde volwassenen te verbeteren, waardoor ze beter bestand zijn tegen oxidatieve stress.

Ontstekingsremmende effecten

 1. Volgens de Universiteit van Texas wordt nopal traditioneel gebruikt voor zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waaronder voor de behandeling van symptomen van reuma. Een studie gepubliceerd in 1998 in de "Archives of Pharmacal Research" vond dat extracten van de cactusvijgcactus nuttig waren bij het verminderen van de hoeveelheid ontsteking in de maag. Omdat dit een dierstudie was, is echter verder onderzoek nodig om de werkzaamheid ervan bij mensen te bepalen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407