Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden van vleesvissen

Beta-caroteen en luteïne

 1. Vlees zoals vis, gevogelte, varkensvlees en rundvlees bevatten essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten en ijzer. Mensen die geen vlees eten, kunnen deze voedingsstoffen nog steeds uit voedselbronnen halen, maar moeten een combinatie van plantaardig voedsel eten om dezelfde voedingsstoffen te krijgen als in één portie vlees. Een portiegrootte voor de meeste soorten vlees en vis is ongeveer 3 oz., Of ruwweg de grootte van een spel kaarten.

Voordelen

 1. Vlees en vis zijn complete bronnen van eiwitten, die de negen aminozuren bevatten die het lichaam nodig heeft maar niet zelf kan maken. Eiwit dient verschillende belangrijke functies in het lichaam, waaronder weefselgroei en reparatie. Vlees en vis bevatten ook heemijzer, wat nuttiger is voor het lichaam dan niet-heemijzer, het soort ijzer dat voorkomt in plantaardig voedsel. IJzer is essentieel voor een gezonde spiergroei en bloedoxygenatie. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, of ADH, voor ijzer is ongeveer 8 mg per dag voor mannen, 18 mg voor vrouwen en 10 mg voor kinderen.

Risico's

 1. Afhankelijk van het type en de snede kan vlees veel vet en cholesterol bevatten. De University of Kentucky Cooperative Extension Service beveelt aan dat slechts ongeveer 30 procent van de dagelijkse calorieën uit vet moet komen en dat mensen niet meer dan 200 mg cholesterol per dag mogen consumeren. Volgens de Vegetarian Resource Group zou slechts ongeveer 10 procent van de dagelijkse calorieën uit eiwitbronnen moeten komen. Overconsumptie van eiwitten kan bijdragen aan nierziekte.

 2. Bepaalde soorten vis, zoals zwaardvis en koningsmakreel, bevatten veel kwik. Het ministerie van Volksgezondheid en Human Services beveelt aan dat vrouwen die borstvoeding geven of zwanger zijn, geen kwikrijke vis eten.

Beef

 1. Een 3 oz. portie runderlende bevat ongeveer 170 calorieën, 22 g eiwit, 1,5 mg ijzer, 7 g vet en 76 mg cholesterol. Rundergehakt wordt meestal gesorteerd op vetgehalte. Vijfenzeventig procent mager is een van de hoogste vetgraden die beschikbaar zijn, met 235 calorieën, 15 g vet en 75 mg cholesterol per portie. Rundvleessneden met de aanduiding lende of rond hebben de neiging om minder vet te bevatten dan andere delen.

Pork

 1. Varkensvlees heeft meestal een hoger cholesterol dan andere soorten vlees. Varkenshaas, een van de magerste stukken varkensvlees die er is, bevat bijvoorbeeld ongeveer 160 calorieën, 22 g eiwit, 0,83 mg ijzer, 5 g vet en 80 mg cholesterol per 3 oz. portie. Andere delen van varkensvlees bevatten veel meer calorieën, zoals spek, dat ongeveer 457 caloreis per 3 oz bevat. portie.

Poultry

 1. Turkije is het eiwitrijkste gevogelte met ongeveer 23 g per portie van 3 oz, gevolgd door eend met 20 g en kip met 18 g. Gevogelte is magerder dan de meeste stukken rundvlees en varkensvlees, maar bevat ook minder ijzer. Kipfilet bevat bijvoorbeeld ongeveer 142 calorieën, 0,32 mg ijzer, 3 g vet en 73 mg cholesterol per 3 oz. portie.

Fish

 1. Het Medline Plus-programma van het National Institute of Health beveelt vis aan als alternatief voor mager eiwit dan rood vlees. Een portie roze zalm bevat bijvoorbeeld slechts ongeveer 127 calorieën, 4 g vet en 57 mg cholesterol. De meeste vissoorten bevatten ongeveer 20 tot 25 g eiwit en 0,33 mg ijzer per portie. Vis bevat ook omega-3-vetzuren, die de hersenen en de neurale ontwikkeling ondersteunen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407