Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor Fettuccine Alfredo

Stap 3

 1. Pastagerechten zijn een nietje voor veel mensen en sommigen kiezen ervoor om te genieten van romige, met kaas beladen fettuccine Alfredo. De pasta die voor dit gerecht wordt gebruikt, fettuccine, is vergelijkbaar met spaghetti, maar deze noedel is plat en dun in plaats van rond en dun. Hoewel dit smakelijke gerecht gezonde koolhydraten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen biedt, kunnen de andere voedingsfeiten je een pauze geven. Het verzadigde vet-, natrium- en cholesterolgehalte in fettuccine Alfredo maakt dit een voedsel dat het best met mate wordt gegeten.

Calorieën en vet

 1. Een portie van twee koppen van één fettuccine Alfredo-recept voegt 660 calorieën toe aan uw maaltijdplan. Als u zich houdt aan een maaltijdplan met 2000 calorieën, zijn de calorieën in dit pastagerecht 33 procent van de toegestane calorieën per dag. Dit kan teveel zijn voor een enkele maaltijd. Deelnemer aan het Dieetkanaal Michele Turcotte, M.S., RD ​​/ LDN, geeft aan dat de gemiddelde maaltijd varieert van 300 tot 500 calorieën voor vrouwen en 400 tot 600 calorieën voor mannen. Overweeg een kleinere portie fettuccine Alfredo te eten of zoek een versie met minder calorieën. Fettuccine Alfredo is ook vrij vetrijk. Een portie heeft 10 gram vet, inclusief 3 gram verzadigd vet. Dit vreet een deel van de aanbevolen limiet van de Mayo Clinic op van 15 gram verzadigd vet per dag.

Overwegingen

 1. Naast dat het veel verzadigd vet bevat, bevat een portie fettuccine Alfredo 10 mg cholesterol. Dit is 3,3 procent van de aanbevolen cholesterollimiet van 300 gram per dag. Een portie bevat ook 1280 mg natrium. De American Heart Association adviseert een limiet van 1500 mg natrium per dag voor de meeste mensen. Cholesterol en natrium kunnen beide bijdragen aan de ontwikkeling van hartaandoeningen.

Koolhydraten en vezels

 1. De pasta in fettuccine Alfredo draagt ​​88 gram koolhydraten per portie bij. Deze hoeveelheid is een aanzienlijk deel van de 225 tot 325 gram die u dagelijks voor energie zou moeten consumeren, volgens de Mayo Clinic. Je neemt ook 2 gram vezels op, een voedingsstof die je lichaam gebruikt voor de spijsvertering en darmgezondheid. U kunt het vezelgehalte van dit gerecht verhogen door volkoren pastarassen te kiezen. De Mayo Clinic beveelt aan om elke dag 25 tot 38 gram vezels te consumeren.

Protein

 1. Fettuccine Alfredo is een goede eiwitbron. Elke portie van deze pastaschotel bevat 18 gram van deze macronutriënt, die dient als energiebron en de spieropbouw en immuunfunctie beïnvloedt. Volgens de Mayo Clinic heb je elke dag 46 tot 56 gram eiwitten nodig.

Calcium

 1. Eet een portie fettuccine Alfredo om uw calciuminname aanzienlijk te verhogen. Een portie van deze pastaschotel levert 30 procent van de dagelijkse aanbevolen inname van calcium. Dit komt voornamelijk van de kaas, boter en room die veel voorkomt in Alfredo-saus. Het calcium in fettuccine Alfredo is van vitaal belang voor de botsterkte en de gezondheid van het hart, maar houd er rekening mee dat het verzadigde vet en cholesterol in dit gerecht zeker niet goed voor je hart zijn.

Andere vitamines en mineralen

 1. Een portie fettuccine Alfredo bevat 20 procent van het ijzer dat u elke dag nodig heeft. IJzer is belangrijk voor uw aantal rode bloedcellen. Deze portie biedt ook 12 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine A. De vitamine A in dit pastagerecht beschermt uw ogen tegen verschillende aandoeningen, waaronder blindheid en infecties.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407