Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor groene pimento-olijven

Enkelvoudig onverzadigd vetgehalte

 1. Tafelolijven, vaak gegeten als garnering of als voedsel of salade topping, zijn de bittere vruchten van de olijfboom. Olijven zijn niet erg smakelijk bij onmiddellijke oogst en worden meestal niet gegeten totdat ze zijn genezen met zout en water. Ze zijn een caloriearm, olieachtig fruit waarvan de onverzadigde olie wordt aangeprezen vanwege de gezondheidsvoordelen.

Voedingswaarde Informatie

  Onverzadigd vet

  1. Het vet in olijven is meestal enkelvoudig onverzadigd en bevat, omdat het afkomstig is van een plant, geen cholesterol. Mono- en meervoudig onverzadigde vetten kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen wanneer ze worden vervangen door verzadigd vet en transvetzuren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat olijven en olijfolie een gezondere vorm van vet bevatten, maar dat ze nog steeds vetcalorieën bevatten die kunnen bijdragen aan gewichtstoename.

  Sodium

  1. Groene pimento-olijven bevatten veel natrium. Slechts zes olijven bieden bijna 20 procent van de aanbevolen dagelijkse natriumlimiet van 2.300 mg. Omdat overmatige inname van natrium kan leiden tot hoge bloeddruk en hartaandoeningen, is het belangrijk om zout voedsel alleen met mate te eten en zorgvuldig je dagelijkse natriuminname bij te houden.

  Overwegingen

  1. De potentiële gezondheidsvoordelen van het onverzadigde vet en andere voedingsstoffen in groene pimento-olijven kunnen verbleken in vergelijking met hun hoge natriumgehalte. Een paar olijven die bovenop een salade worden gestrooid, kunnen het een smakelijke smaak geven, maar pas op dat je niet te veel olijven uit de pot geniet. Let goed op de portiegrootte op de verpakking. Snijd olijven in plakjes voordat je ze aan je eten toevoegt om minder olijven verder te rekken, zodat je minder geneigd bent om te veel te eten.  Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407