Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor groentesoep

Zwangerschap Superfood-lijst

 1. Groentesoep is een klassiek gerecht en bevat een verscheidenheid aan groenten die samen in een bouillon worden gekookt. Groentesoeprecepten kunnen worden gepersonaliseerd met verschillende groenten, mengsels en kruiden die de algemene voedingsfeiten veranderen, maar de meeste groentesoepen bevatten vitaminen en mineralen, samen met een balans van koolhydraten, vet en eiwitten.

Calorieën

 1. De totale calorieën in groentesoep zullen variëren op basis van de ingrediënten, maar de meeste groentesoepen bevatten ongeveer 50 tot 100 calorieën per portie van 1 kop. Een portie van de Weight Watchers Zero Point Groentesoep bevat bijvoorbeeld 63 calorieën, waarvan 73 procent uit koolhydraten, 10 procent uit vet en 17 procent uit eiwitten.

Macronutriënten

 1. De koolhydraten in groentesoep komen voornamelijk uit de groenten. Bovendien dienen groenten ook als een belangrijke bron van voedingsvezels. Gecondenseerde groentesoep bevat bijvoorbeeld ongeveer 15 g totale koolhydraten, evenals 3 g voedingsvezels en 5 g suikers. Eiwit is te vinden in geselecteerde groenten, maar komt ook uit toegevoegde rundvlees- of kipproducten. De meeste groentesoepen bevatten weinig verzadigd vet en cholesterol.

Vitaminen en mineralen

 1. Vanwege de verscheidenheid aan groenten kan groentesoep een aanzienlijke hoeveelheid vitaminen en mineralen bevatten. De totale hoeveelheid vitaminen en mineralen is afhankelijk van de selectie, variëteit en hoeveelheid groenten in de soep. De meest voorkomende vitamines en mineralen in groenten zijn vitamine E, thiamine, niacine, vitamine B6, kalium, koper, mangaan en vitamine A.

Effects

 1. Groentesoep is een laag glycemisch voedsel omdat de meerderheid van de koolhydraten complex is. Een portie groentesoep scoort een 6 op de geschatte glycemische belasting, een maateenheid die wordt gebruikt om de invloed van een voedingsmiddel op de bloedsuikerspiegel van het lichaam te bepalen. Volgens NutritionData.com mag de geschatte glycemische belasting van een persoon niet hoger zijn dan 100 per dag, dus wordt groentesoep als laag op de geschatte glycemische schaal beschouwd.

 2. De ontstekingsfactor, een meting die wordt gebruikt om de ontstekingsremmende of ontstekingsremmende reactie van een individu op voedsel te bepalen, is een ander effect dat groentesoep op het lichaam heeft. Groentesoep wordt beschouwd als mild inflammatoir met een IF-rating van -14. Vergelijkbaar met de geschatte glycemische belasting, heeft de IF-rating een doelstelling van 50 per dag.

Overwegingen

 1. Sommige groentesoeprecepten kunnen overmatige hoeveelheden natrium bevatten. Als gevolg hiervan zijn recepten met laag natriumgehalte beschikbaar die de totale hoeveelheid natrium per portie kunnen verlagen van 890 mg tot iets meer dan 100 mg.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407