Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor meervallen

Kopen en voorbereiden

 1. Als u regelmatig vis eet, loopt u mogelijk een lager risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, merkt de American Heart Association op, die aanbeveelt om ten minste twee porties vis van 3,5 ounce te eten, zoals meervallen, week. Kies waar mogelijk meerval gekweekt in de Verenigde Staten, omdat gekweekte meerval op een milieuvriendelijke manier wordt geoogst en weinig verontreinigingen zoals kwik bevat. Zwangere vrouwen moeten voorkomen dat ze lokaal gevangen meervallen consumeren zonder eerst advies in te winnen bij de veiligheid van lokale zeevruchten.

Vetgehalte

 1. Een portie gewone gekookte meerval van 3 ons bevat 122 calorieën, waarvan 55 met vet. Per portie heeft meerval 6 gram totaal vet, waaronder 1,3 gram verzadigd vet en een kleine hoeveelheid transvet. Deze portie bevat ook 56 milligram cholesterol, een wasachtige vetachtige substantie. Meerval is een rijke bron van omega-3-vetzuren, met tussen 0,22 en 0,3 gram in deze portie. Omega-3-vetzuren kunnen volgens de website van de University of Maryland Medical Center helpen het risico op hartaandoeningen te verlagen, voornamelijk door triglyceriden te verlagen en ontstekingen tegen te gaan, evenals het risico op kanker en artritis.

Hoog in eiwitten

 1. Meerval bevat geen koolhydraten, maar is rijk aan eiwitten: ongeveer 53 procent van het totale calorische gehalte van een portie gekookte meerval van 3 ounce - ongeveer 63 calorieën - is bijgedragen door proteïne. Het consumeren van 3 ons meerval levert u 15,7 gram eiwit. Dit bedrag voldoet aan 28 procent van de dagelijkse eiwitbehoefte van een man en 34 procent van de eiwitbehoefte van een vrouw per dag.

Rijk aan B-vitamines

 1. Meerval is een uitstekende bron van vitamine B12. Elke portie van 3 ons bevat 2,3 microgram vitamine B12, of bijna 100 procent van de 2,4 microgram-eis voor volwassen mannen en vrouwen. Meerval is ook rijk aan de B-vitamines, niacine en pantotheenzuur. Met meer dan 2,2 milligram niacine per portie levert meerval 13 procent van de dagelijks aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van niacine voor mannen en 15 procent van de ADH voor vrouwen. Het eten van 3 ons meerval zou bijna 14 procent van de aanbevolen dagelijkse inname van pantotheenzuur door een volwassene vervullen.

Uitstekende bron van fosfor

 1. Meerval bevat 210 milligram fosfor in een portie van 3 ons, waarmee 30 procent van de ADH van een volwassene van het mineraal wordt bereikt. Het bevat ook 8,4 microgram selenium, wat 15 procent is van de aanbevolen hoeveelheid voor mannen en vrouwen. Meerval bevat kleinere hoeveelheden kalium, koper, magnesium, ijzer en zink.

Suggesties voor gezonde bereiding

 1. Frituren is een traditionele bereidingsmethode voor meervalfilets. Om uw totale inname van vet, verzadigd vet en cholesterol zo laag mogelijk te houden, grill, rooster of bak in plaats daarvan uw meerval. Besprenkel de vis met een mono- of meervoudig onverzadigde olie zoals olijfolie of koolzaadolie en kies natriumarme kruidenopties zoals verse kruiden, specerijen of citroensap om te voorkomen dat je te veel zout consumeert. Combineer meerval met gekookte volle granen zoals bruine rijst of couscous, gestoomde verse groenten en een groene salade.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407