Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Voedingswaarden voor mozzarellakaas

De beste keuze

 1. Mozzarella-kaas is afkomstig uit Napels, Italië, en vroege mozzarella werd gemaakt van de melk van waterbuffels. De meeste mozzarella die beschikbaar is in de Verenigde Staten wordt beschouwd als mozzarella met een laag vochtgehalte, met een vochtgehalte van minder dan 50 procent. Dit is het type kaas dat je vaak op pizza tegenkomt. Mozzarella is nu meestal gebaseerd op koemelk en het smaakt vers in honderden recepten terwijl het gezonde voedingsstoffen levert.

Identificatie

 1. Omdat het wordt gemaakt van melk, is mozzarellakaas een zuivelproduct dat belangrijke voedingsstoffen levert in een gezond dieet. Volgens de website van World's Healthiest Foods bevat 1 ons mozzarella gemaakt met halfvolle melk 72 calorieën en 4,5 gram vet. Deze portie levert ook bijna 7 gram eiwit, maar minder dan 1 gram suiker of koolhydraten.

Vitaminen

 1. Eén ons mozzarella bevat niacine, riboflavine, thiamine, biotine en vitamine B6. Omdat dit in water oplosbare vitamines zijn, slaat het lichaam ze niet op, dus het eten van mozzarellakaas voldoet aan een onmiddellijke voedingsbehoefte. Ze zijn belangrijk voor het behoud van een gezonde huid en visie en de vorming van rode bloedcellen. Mozzarella bevat ook in vet oplosbare vitamines zoals A, D en E, die belangrijk zijn voor botgroei, opname van calcium en bescherming van celmembranen.

Mineralen

 1. Eén ons mozzarellakaas heeft 183 milligram calcium, wat meer is dan 18 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Calcium is belangrijk om de botstructuur te behouden en het tandglazuur te beschermen. Mozzarella bevat ook 13 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fosfor, wat essentieel is voor het lichaam om calcium te gebruiken. Andere voedingsstoffen in mozzarella zijn kalium, chloride, ijzer en natrium.

Andere voordelen

 1. Het eten van mozzarellakaas biedt andere gezondheidsvoordelen naast de vitamines en mineralen die het biedt. Mozzarellakaas is een goede bron van eiwitten, wat belangrijk is voor energie en spieronderhoud. Het consumeren van mozzarellakaas kan beschermen tegen jicht, een pijnlijke aandoening die resulteert in de opbouw van urinezuurkristallen in de gewrichten. Het calcium in mozzarella-kaas draagt ​​ook bij aan gewichtsverlies en biedt bescherming tegen borstkanker en metabool syndroom, een groep aandoeningen die het risico op hartaandoeningen of beroertes vergroten.

Overwegingen

 1. Mozzarella wordt gemaakt van melk, maar het soort melk varieert tussen kazen. Sommige mozzarella wordt gemaakt met volle melk en bevat een vetgehalte van minimaal 45 procent. Andere soorten mozzarella gebruiken een mengsel van volle melk en halfvolle melk. In magere melk wordt het vet verwijderd, waardoor het voedzame gedeelte achterblijft. Het mengen van magere melk in de basis voor mozzarella vermindert het vetgehalte. Gedeeltelijke magere melkmozzarella bevat tussen 30 en 45 procent vetgehalte. Als u gewichtsverlies overweegt, lees dan de etiketten op mozzarella om te bepalen welk type magere melk bevat.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407